13.8 C
Sarajevo
06/14/2024
Jutarnji
NaslovnicaCrna hronika39-godišnjak iz BiH seksualno uznemiravao svoju dementnu majku u staračkom domu Hronika

39-godišnjak iz BiH seksualno uznemiravao svoju dementnu majku u staračkom domu Hronika

Muškarac iz Bosne i Hercegovine (39) pojavio se danas pred sudom u Klagenfurtu kako bi odgovorio na optužbe da je seksualno uznemiravao svoju dementnu majku (59) tokom posjeta u staračkom domu.

Iako je on odbacio sve optužbe, danas su se kao svjedoci pojavili i zaposleni u staračkom domu u Maria Elend, koji su imali sasvim drugačiju priču:

„Kada bi njen sin došao u posjetu, uopšte nije djelovala sretno“, kaže zaposlena u staračkom domu u Koruškoj, koja je dodala da bi on legao sa njom u krevet, mazio je, ljubio i milovao, puštao joj ljubavne pjesme:

“Ona nije mogla mnogo da se brani – mislim da to jednostavno nije u redu!“

I druge kolege u domu primijetile su neuobičajeno ponašanje, neprimjerenu nježnost čiji je intenzitet, kako se navodi, kulminirao i prerastao u ono što je okarakterisano kao seksualno zlostavljanje bespomoćne osobe. Međutim, on je opovrgao sve te i rekao:

„Obožavam svoju majku, čuvao sam je kod kuće osam godina prije nego što je to postalo nemoguće i morao sam da je smjestim u dom. Jesam joj svirao neke stare pjesme kako bi pokušala da ih se sjeti, ali je nikada je ne bih neprikladno dirao, to bi bio incest!“

On tvrdi da je lažno optužen, a razlog optužbi vidi u svojim žalbama na rad zaposlenih u domu, jer smatra da nisu dobro obavljali posao.

Inače, cijelu situaciju dodatno komplikuje činjenica da je bolesna žena sada ostala bez ikoga, jer su suprugu još ranije zabranjene posjete zbog nasilja u porodici.

Zbog izuzetno delikatne situacije, sudija Gernot Kugi je odložio suđenje.

 

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI