Oglasi - Advertisement

 Facebook

Humanitarna organizacija Bošnjaci Frankfurta i dijaspore u saradnji sa Pomozi.ba pridružila se akciji prikupljanja pomoći za stradale u poplavama koje su pogodile Jablanicu i okolne gradove, donirajući značajan iznos od 30.000 eura.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ova pomoć je još jedan primjer kako bh. dijaspora uvijek pruža podršku domovini u teškim trenucima, potvrđujući svoju duboku vezu s Bosnom i Hercegovinom.

Poplave koje su nedavno pogodile ovaj dio zemlje nanijele su ogromnu štetu, uništavajući kuće, infrastrukturu i poljoprivredna dobra.

Stanovnici Jablanice, Konjica, Fojnice i okolnih mjesta bore se s posljedicama ove prirodne katastrofe, dok brojne porodice još uvijek pokušavaju obnoviti svoje živote.

Ovo nije prvi put da bh. dijaspora pokazuje solidarnost u teškim vremenima.

Tokom svake krize, kako unutar zemlje tako i izvan nje, ljudi iz dijaspore redovno organiziraju akcije prikupljanja novčanih sredstava, hrane i odjeće kako bi olakšali situaciju onima koji su najviše pogođeni.

Pored akcije u organizaciji Bošnjaka Frankfurta, širom Bosne i Hercegovine i dijaspore pokrenuti su brojni humanitarni projekti, a građani i organizacije širom svijeta uključuju se u pružanje pomoći, pokazujući snagu zajedništva u kriznim vremenima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here