Oglasi - Advertisement

Federalna vlada se ponovo sprema da zaduži građane, a iznosi o kojima se priča nisu nimalo beznačajni.

Na nedavno održanoj sjednici Odbora za ekonomsku i finansijsku politiku, predsjednik Admir Čavalić iznio je zabrinjavajuće informacije – Vlada FBiH planira novo zaduženje, i to do čak 900 miliona KM tokom ove godine!

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

900 miliona KM dodatnog tereta

Čavalić je jasno istakao da Vlada FBiH sprema nova kreditna zaduženja. Šta to znači za obične građane? Još više dugova koji će se, kao i uvijek, prelamati preko naših leđa. Kreditni projekti poput “E-mobility” i pruge “Ilidža – Hrasnica” već su u toku, ali sada se traži dodatni novac, jer cijene rastu, a planovi se šire.

Posebno zabrinjava činjenica da niko ne može precizno odgovoriti na pitanje o procentualnom zaduživanju. Ministarstvo finansija šuti o ovome, a mi ostajemo s pitanjem – koliko još zaduženja ćemo morati podnijeti? Ovakvi potezi samo produbljuju finansijsku nesigurnost i opterećuju buduće generacije.

Dok se vlada zadužuje, druge teme su također na stolu, poput zabrane rada prodajnih objekata na jedan dan u sedmici. Čavalić je napomenuo da još uvijek nema jasne koristi za radnike i male trgovce, koji se bore s nedostatkom radne snage. Pitanje je da li će takve odluke donijeti stvarnu korist ili dodatno zakomplikovati situaciju na tržištu rada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here