Oglasi - Advertisement

Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, nedavno je snimio film “Reket”, koji otkriva detalje njegovog života u zatvoru. Ovaj film će uskoro ugledati svetlost dana, a Jovanovski je najavio i gala promociju u centru Skoplja.

Boki 13 je uhapšen tokom akcije “Reket” zbog sumnje na iznudu moćnih i uticajnih ličnosti u Makedoniji. Godine 2020. osuđen je na devet godina zatvora, a tokom izdržavanja kazne suočavao se s brojnim neprijatnostima, uključujući maltretiranje i nasilje, što je dovelo do pogoršanog zdravstvenog stanja.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Od juna 2021. izdržavao je kaznu u zatvoru “Idrizovo”, a 2. novembra 2022. zadržan je u skopskoj bolnici zbog pogoršanja zdravlja. Njegov advokat, Vladimir Tufegdžić, istakao je tada da nije dobijao adekvatno lečenje i propisanu terapiju u zatvoru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bojan Jovanovski (@boki13official)

Osim fizičkih problema, Boki 13 je pretrpio i fizički napad u zatvoru, a više puta je bio upućen na dodatne medicinske preglede.

Međutim, početkom 2024. godine, Apelacioni sud donio je odluku da se presuda za krivično djelo prevare ukida, čime su mu skinute optužbe za pranje novca i imovinsku korist. Njegova priča nastavlja da izaziva pažnju javnosti.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here