Oglasi - Advertisement

Topa je jednostavno i ukusno jelo koje se često priprema pred Ramazan, posebno za sehur, jer daje energiju i dugo drži sitost. Mada, najčešće je pravljenja kao predjelo za iftar. Pravi se od sira, kajmaka i maslaca, a najbolje ide uz somun ili domaći hljeb.

Sastojci:

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

200 g mladog sira (ili feta sira)
100 g kajmaka

50 g maslaca
2 kašike pavlake (po želji)
So (po ukusu)

(neko stavi i jaje, vrhnje za kuhanje, kašiku brašna)

Priprema:

U tavi otopiti maslac na laganoj vatri.
Dodati sir izmrvljen viljuškom i miješati dok ne počne da se topi.
Umiješati kajmak i pavlaku, pa nastaviti miješati dok se svi sastojci ne sjedine u kremastu smjesu.
Po potrebi dodati malo soli i miješati dok topa ne postane glatka. Na kraju možete posuti parmzanom ili dimljenim sirom za bogatiji ukus.

Služiti odmah, dok je topla, uz somun ili domaći hljeb.

Instagram

Savjet:

Topa se može obogatiti jajima – samo ih umiješajte pred kraj kuhanja i dobro sjedinite sa smjesom.

Ovo jelo je savršen izbor za sehur, jer je zasitno, a ujedno i lagano za probavu.

POKLANJAMO TI BESPLATNU KNJIGU!

Upiši svoj e-mail i preuzmi BESPLATNU knjigu 'Bogati otac, siromašni otac'! Saznaj kako korak po korak doći do finansijske slobode i izgraditi život iz snova!

Jedan klik do tvoje knjige i novih prilika!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here