Oglasi - Advertisement

Fudbaleri Željezničara upisali su minimalnu pobjedu protiv Posušja rezultatom 1:0 u devetom kolu Wwin Premijer lige Bosne i Hercegovine, u susretu koji je odigran na stadionu Grbavica. Željezničar je u prvom poluvremenu dominirao u posjedu lopte, dok su gosti svoju priliku tražili iz brzih kontranapada.

U prvih 45 minuta viđene su po jedna ozbiljna šansa na obje strane. Prvu veliku priliku imao je Posušje, kada je u 22. minuti Pavković iskoristio grešku Mahmića u izgradnji napada i našao se sam pred golmanom Muftićem, koji je sjajnom intervencijom zaustavio njegov udarac. Samo četiri minute kasnije, uzvratio je Željezničar. Karamarko je odlično proigrao Dangubića, koji je driblingom izbacio čuvara i izašao pred golmana Galića, no i ovaj put je čuvar mreže Posušja izašao kao pobjednik.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Drugo poluvrijeme donijelo je nešto otvoreniju igru Posušja, koje je u prvih pet minuta preko Bobana, Pavkovića i Rozića zaprijetilo golu domaćih, ali promjene rezultata nije bilo. Željezničar je do vodećeg pogotka stigao u 55. minuti. Boljević je uputio precizan centaršut s desne strane, a Dangubić glavom matirao Galića za 1:0 i veliko slavlje na Grbavici. Ovaj gol bio je posebno važan za Dangubića jer mu je to bio prvi pogodak u dresu Željezničara.

U 70. minuti, VAR tehnologija je prvi put reagovala na utakmici. U kaznenom prostoru Željezničara, Mahmić je u duelu s Bobanom loptu igrao rukom, no sudija Džemidžić je nakon pregleda snimka odlučio da nema elemenata za jedanaesterac.

Do kraja utakmice, Posušje je pokušavalo doći do izjednačenja, ali bez konkretnih šansi, te je Željezničar uspio prekinuti niz od dvije utakmice bez pobjede. S druge strane, Posušje je upisalo drugi uzastopni poraz i ostalo bez bodova na Grbavici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here