Oglasi - Advertisement

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) u saradnji s pripadnicima Policijske uprave Istočno Sarajevo jučer su izveli akciju koja je rezultirala hapšenjem dvije osobe.

Osumnjičeni Ognjen Odović iz Sokoca i Verena Cerovina iz Sarajeva terete se za krivično djelo “organizovani kriminal”, u vezi s krivičnim djelom “pomaganje počiniocu krivičnog djela”.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Tokom hapšenja, policija je zaplijenila predmete koji bi mogli poslužiti kao dokazi u daljem krivičnom postupku. Prema informacijama iz MUP-a RS, uhapšeni se sumnjiče da su pomagali u skrivanju Ognjena Orašanina, pripadnika ozloglašenog Škaljarskog klana, za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica. Orašanin je uhapšen početkom septembra u sarajevskom naselju Otoka.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati Tužilaštvu BiH uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Ova akcija je nastavak dugotrajne borbe protiv organizovanog kriminala u regionu, u kojoj se provode intenzivne mjere za hvatanje članova međunarodnih kriminalnih grupa poput Škaljarskog klana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here