Oglasi - Advertisement

Libanski pokret Hezbolah objavio je snimke na kojima prikazuje kako su spriječili pokušaje infiltracije izraelskih snaga na južnoj libanskoj granici, u istočnom sektoru. Snimak je objavljen uz poruku: “Ne razmišljaj hoćeš li biti pogođen… razmišljaj kada ćeš biti pogođen.”

Medijski odjel Hezbolaha objavio je u četvrtak navečer video koji prikazuje kako su borci spriječili pokušaj infiltracije izraelske vojske na granici s Izraelom.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Na početku videa prikazane su scene postavljanja eksplozivnih naprava na moguće pravce kretanja izraelskih snaga, nakon čega slijede termalne snimke koje pokazuju infiltraciju vojnika tokom noći na teritoriju Libana. Snimci prikazuju i kako su borci detonirali postavljene eksplozive u trenutku kada je neprijateljska jedinica stigla do smrtonosne tačke, što je rezultiralo pogibijom i ranjavanjem neprijateljskih vojnika.

U videu se također vidi kako su snage Hezbolaha spriječile evakuaciju ranjenih vojnika gađanjem vojnih helikoptera namijenjenih za spašavanje, koristeći protivzračne rakete.

Islamski otpor izveo je u četvrtak 20 operacija, od kojih je šest bilo usmjereno na sprječavanje izraelske infiltracije između mjesta Mejs el-Džebel i Mihajbib, kao i na napore da se evakuišu mrtvi i ranjeni na području Rasa Nakure.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here