32.7 C
Sarajevo
07/18/2024
Jutarnji
NaslovnicaMuzikaAlen Islamović u invalidskim kolicima stigao na Arsenal Fest: Nisam htio propustiti...

Alen Islamović u invalidskim kolicima stigao na Arsenal Fest: Nisam htio propustiti prekrasnu večer

Dugo iščekivani, spektakularan koncert Bijelog dugmeta, povodom 50 godina od osnivanja benda koji je ispisao stranice historije rokenrola na ovim prostorima, obilježio je drugo veče Arsenal festa 2024 u Kragujevcu.

Međutim, ono što je zanimljivo je da je Alen Islamović koji je hitno oerisan u invalidskim kolicima stigao na Arsenal Fest u Kragujevcu.

Muzičaru je pukla tetiva dok je igrao tenis pa je operisan u Somboru. Na binu u Kragujevcu se popeo uz pomoć štaka i priredio spektakl uprkos tome što je sve vrijeme morao sjediti i mirovati.

Nizali su se hitovi poput “Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo”, “Na zadnjem sjedištu moga auta”, “Doživjeti stotu”, “Ružica si bila” itd.

– S potrganom Ahilovom tetivom i izvršenom operacijom prije četiri dana koja je obavljena u Somboru, stigao sam na koncert u Kragujevac 28. juna 2024. na proslavu 50 godina Dugmeta jer nisam htio propustiti tu prekrasnu večer. Kragujevac, hvala, bili ste fantastični – napisao je.

Goran Bregović je nakon koncerta izjavio da ima noći koje se pamte i onih koje se zaboravljaju.

– Nadam se da ćete ovu noć pamtiti – poručio je prisutnima u publici. Bijelo dugme će petog jula nastupiti na Banja Luka Festu.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI