32.7 C
Sarajevo
07/18/2024
Jutarnji
NaslovnicaBiznisBanjalučki aerodrom u 2023. poslovao u minusu od preko 7 miliona KM

Banjalučki aerodrom u 2023. poslovao u minusu od preko 7 miliona KM

U revizorskom izvještaju “Aerodroma RS” navedeno je da je akumulirani gubitak “Aerodroma RS” na kraju prošle godine dostigao je iznos od 7,32 miliona maraka.

Izvještaj je uradila nezavisna revizorska kuća “Grant Thornton”.

Također, revizori su naveli i da su krajem prošle godine tekuće obaveze “Aerodroma” prevazilaze tekuću imovinu za iznos od 5,32 miliona KM.

– Uprava ovog javnog preduzeća smatra da uz pomoć Vlade RS preduzima sve neophodne mjere u vezi sa kontinuiranim poslovanjem – stoji u revizorskom izvještaju koji će biti razmatran na sjednici Skupštine akcionara ovog preduzeća, koja je najavljena za 28. juni, izvijestio je Glas Srpske.

U istom dokumentu stoji i da su na kraju prošle godine protiv preduzeća vođena tri sudska spora čija je procijenjena vrijednosti 460.429 KM.

– Preduzeće se na dan 31. decembra 2023. godine javlja kao tužitelj u jednom sudskom sporu čija je procijenjena vrijednost 62.383 KM – navode revizori.

Naveli su da je, prema informacijama iz uprave, nakon 31. decembra protiv preduzeća pokrenuto šest sudskih sporova u iznosu od 411.640 KM.

– Pored toga, kiosk koji je u sastavu pristanišne zgrade je prestao sa radom i u toku je procedura otvaranja stečajnog postupka za povezano pravno lice “ARS turs” Banja Luka – naveli su revizori.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI