5.5 C
Sarajevo
03/03/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiBh. carinik natjerao Elvisa iz Njemačke da skida naljepnicu sa ljiljanima sa...

Bh. carinik natjerao Elvisa iz Njemačke da skida naljepnicu sa ljiljanima sa svog automobila

Kako Elvis tvrdi, carinik Bojan ga je natjerao da odlijepi naljepnicu koja se nalazila na gepeku njegovog automobila i da skine zastavicu koja je visila ispod retrovizora.

Redakciji portala Crna-Hronika javio se mladić Elvis (identitet poznat redaciji portala) koji je doživio neugodnost prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na GP Kostajnica. Kako kaže krenuo je iz Njemačke za BiH a prilikom dolaska na granični prelaz cariniku pod imenom Bojan smetali su simbolji sa ljiljanima na njegovom automobilu – piše Crna-Hronika.

Kako Elvis tvrdi, carinik Bojan ga je natjerao da odlijepi naljepnicu koja se nalazila na gepeku njegovog automobila i da skine zastavicu koja je visila ispod retrovizora. Cijeli slučaj je prijavio i Graničnoj policije Bosne i Hercegovine.

“Obraćam vam se zbog provociranja i ugnjetavanja koje se na graničnom prelazu Kostajnica od strane carinika, kad smo trebali ući u državu Bosnu i Hercegovinu, desilo.

Prošao sam ja, kao državljanin Njemačke, moja supruga, kao državljanka Bosne i Hercegovine i moj petomjesečni sin, kao državljanin Njemačke kontrolu granične policije Bosne i Hercegovine bez problema.

Kada smo stigli kod carinika, zamolio me da parkiram vozilo sa desne strane i onda otvorim prtljažni prostor. To je provjerio carinik. Tada me je obavijestio da sada zove policiju Republike Srpske i da me oni sada hapse jer na autu imam simbole koji nisu u skladu sa zakonom Republike Srpske. Carinik me je natjerao da otkinem simbol sa vozila kao rješenje.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI