13.8 C
Sarajevo
06/13/2024
Jutarnji
NaslovnicaMagazinBivša ruska tajna agentica otkrila kako je zavodila mete: KGB ih je...

Bivša ruska tajna agentica otkrila kako je zavodila mete: KGB ih je naučio raznim metodama

Bivša ruska državljanka koja tvrdi da je nekad radila kao špijun otkrila je kako je zavodila i manipulisala svoje mete.

Alija Roza je u novom podcastu „To Die For“ govorila o svojoj navodnoj “obuci, tehnikama, metama i misijama“.

– Prošlo je preko dvije decenije koliko šutim. Ali, iz nekoliko razloga, nisam više mogla da ostanem u tišini. Nisam više mogla da živim s ovim bolom, iako sam prošla kroz sve te traume. Da nisam ja progovorila, ko bi? – rekla je ona.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli ROZA (@aliiaroza)

Ona se u podcastu prisjetila kako je pobjegla iz Moskve sa sinom jer mu je htjela pružiti bolji život.

– Najveći poduhvat u mom životu je bilo to što sam postala roditelj. Željela sam to iskusiti. Željela sam stvoriti porodicu, da imam djecu. A to mi nije bilo dozvoljeno. Onda sam shvatila, “ček malo, imam samo ovaj jedan život”. Ne želim da ga provedem žrtvujući se za nešto u šta više ne vjerujem. To je bio trenutak kad sam krenula da tragam za mogućnostima da pobjegnem – rekla je Alija.

Bivša špijunka također je govorila o svojoj porodici. Rekla je da je rođena u mješovitoj, kazahstansko-tatarskoj porodici visokog vojnog oficira Sovjetskog saveza. Bila je, kako kaže, uključena u specijalni državni program za djecu visokih oficira.

Iako je željela biti modni dizajner, otac joj je rekao da nema drugog izbora nego da pohađa specijalni državni program. Od ranog djetinjstva je učila borilačke vještine i bavila se drugim napornim fizičkim aktivnostima, da bi u 18. godini postala dio “seks programa”.

Izabrana je iz grupe od 350 učenika da sudjeluje u tajnom program koji su razvili bivši psiholozi i visoki oficiri KGB-a.

– Nije samo se*s – to je veoma daleko od sek*a. Sve se vrti oko umjetnosti komunikacije. Učili smo kako da se obučemo, našminkamo, predstavimo, kako da razgovaramo s našim metama i kako da ih natjeramo da nam vjeruju. Radi se o psihologiji ljudi, kriminalaca, muškaraca… O razumijevanju perspektive muškaraca i šta tačno oni žele – rekla je Alija.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli ROZA (@aliiaroza)

– Kad zavodite, to je… kao da započinjete s dobrim komplimentom. Nije to samo reći, na primjer, da mi se sviđa vaša jakna. To mora da bude nešto zaista specifično i prikladno u tom trenutku. To će privući ljude vama. Počet ćete im se dopadati. A kad znate kako da vodite razgovor, ljudi će postati veoma otvoreni prema vama. Postat će veoma prijateljski raspoloženi. Učite kako da budete učtivi, druželjubivi i poštovani u društvu. Tu su i seksualne tehnike. To je ekstremno, ali će učiniti da vaša meta postane opsjednuta vama. To je potpuno drugačija igra – priča Alija.

Uprkos niskim primanjima – 100 dolara mjesečno za šestodnevnu radnu sedmicu – ona je nastavila to raditi iz patriotizma i jer se “osjećala kao heroj koji spašava nečiji život”.

– Na kraju dana, kad sam nekome spasila život, osjećala sam se dobro zbog toga. Ali nikad se nisam upitala kako se osjećam u tijelu koje su stalno zlostavljali i silovali nasumični muškarci. Jedan bivši FBI agent je rekao da sam ja pokvarena igračka, da sam i sama bila predmet seksualne trgovine. Ali svi moji drugovi iz razreda ne misle tako. Mi smo se osjećali kao patriote. Bili smo spremni da podnesemo žrtve i uradimo sve za našu vladu. Tako sam se osjećala – kaže Alija.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli ROZA (@aliiaroza)

Međutim, također se osjećala “iskorištenom” od strane ruske vlade i kasnije je shvatila da joj je “ispran mozak”.

– Vidjela sam sve te druge agentice u određenim godinama, na primer 56. Bile su tako jadne, usamljene. Nije im bilo dozvoljeno da imaju privatni život. Nisu mogle da imaju porodicu. Nisam mogla da dozvolim da se to desi i meni – rekla je Alija.

Navodna bivša špijunka nije se vratila u Rusiju više od 10 godina i sada koristi novo ime. Sada pruža savjete za zavođenje ženama kojima je potrebno da podignu svoje samopouzdanje i ima preko milion pratilaca na “Instagramu”, piše Ndtv.com.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI