13 C
Sarajevo
04/14/2024
Jutarnji
NaslovnicaCrna hronikaBludniku (61) iz Brčkog šest mjeseci zatvora! Tražio od djevojčice da ga...

Bludniku (61) iz Brčkog šest mjeseci zatvora! Tražio od djevojčice da ga dodiruje po intimnim dijelovima

Osnovni sud u Brčkom nepravosnažno je osudio M.M. (61) na šest mjeseci zatvora zbog bludnih radnji počinjenih na štetu devetogodišnje djevojčice.

On je proglašen krivim da je u julu 2019. godine, potpuno svjestan uzrasta žrtve, u namjeri da zadovolji svoju seksualnu pohotu, od djevojčice tražio da ga dodiruje po intimnim dijelovima tijela i rukom je dodirnuo po lijevoj nadbutini.

”S obzirom na razvojni period djetinstva, kod žrtve je postupak optuženog izazvao osjećaje straha, uznemirenosti i ugroženosti, koji su se manifestovali i u obliku postraumatskih stresnih reakcija”, navodilo se u optužnici.

Iz Tužilaštva Brčko distrikta navode da su ovaj slučaju otkrili u saradnji sa brčanskom policijom, te su odmah priveli osumnjičeni i ubrzo podiglo optužnicu za bludne radnje.

Dodaju da je Osnovni sud distrikta Brčko održao glavni pretres tokom kojeg je Tužilaštvo u cijelosti dokazalo optužbe i krivicu optuženog. Sud je zatim donio nepravosnažnu osuđujuću presudu izrekavši mu kaznu zatvora od šest mjeseci.

”Cijeneći da se kaznom zatvora u toj visini ne mogu ostvariti ciljevi specijalne i generalne prevencije krivičnih sankcija, Tužilaštvo će ovu sudsku odluku pobijati žalbom, koju može izjaviti i optuženi. Imajući u vidu stepen društvene opasnosti ovakvih krivičnih djela na štetu djece, Tužilaštvo u okviru svojih nadležnosti nastoji doprinijeti oštrijoj kaznenoj politici i strogom kažnjavanju njihovih počinilaca”, saopštilo je Tužilaštvo Brčko distrikta.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI