10.5 C
Sarajevo
04/19/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiBojkot urodio plodom! Počelo zatvaranje pekara “Manja” u BiH, prva zatvorena u...

Bojkot urodio plodom! Počelo zatvaranje pekara “Manja” u BiH, prva zatvorena u općini Vogošća

Pekara “Manja” u Vogošći prestala je sa radom. Nakon što je vlasnik pekare “Manja” Šaša Trivić nedavno još jednom uvrijedio Bošnjake svojim javnim istupima o Srebrenici uslijedio je bojkot, ali i polijevanje farbom i razbijanje izloga njegovih pekara u Sarajevu.

Pekara “Manja” u Vogošći prestala je s radom u petak, što je istaknuto u obavijesti na izlogu pekare.

Trivić je izazvao revolt i žestoke reakcije u javnosti nakon što je učestvovao u raspravi na društvenoj mreži X u kojoj je na gnusan način spomenuo Srebrenicu. On je i ranije imao uvredljive, huškačke, nacionalističke komentare na društvenim mrežama u kojima je glorifikovao ratne zločince, pa su korisnici nerijetko pozivali na bojkot njegovih proizvoda, nakon čega se redovno izvinjavao.

I ovaj put je svoj ogavni komentar pokušao relativizirati, napisavši kako “nije bio dovoljno pametan da ne odgovori na provokaciju i da nije razmišljao o drugačijem tumačenju onoga što je napisao”.

No u javnosti je njegov novi ispad naišao na brojne žestoke reakcije i pozive na bojkot proizvoda njegove pekare, na koji su, između ostalog, pozvala i udruženja žrtava genocida u Srebrenici.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI