25 C
Sarajevo
05/20/2024
Jutarnji
NaslovnicaKulturaDani otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti UNSA od 6. do 8. marta

Dani otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti UNSA od 6. do 8. marta

Akademija likovnih umjetnosti (ALU) Univerziteta u Sarajevu (UNSA) organizira Dane otvorenih vrata koji će biti održani od 6. do 8. marta ove godine.

“U periodu kada je potrebno donijeti odluku o upisu na odgovarajući fakultet, akademiju cilj nam je informirati srednjoškolce, roditelje i nastavnike o potencijalima i kvalitetima studijskih programa koje nudi Akademija, kao i o prostornim kapacitetima kojima raspolažemo”, navode iz Akademije likovnih umjetnosti.

Dani otvorenih vrata se organiziraju u svrhu prezentiranja života i rada na Akademiji, koji su utemeljeni na likovnosti i kreativnosti. U nastojanju da se zadovolje evropski kriteriji umjetničke naobrazbe Akademija likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu teži ka stalnom inoviranju i obogaćivanju nastavnih planova i programa u duhu savremenog društvenog razvoja i razvoja umjetnosti, te trendova u visokom obrazovanju.

Nastava se odvija na studijskim programima: Nastavnički odsjek, Slikarstvo, Kiparstvo, Grafika, Grafički dizajn, Produkt dizajn i Interdisciplinarni studij Konzervacija i restauracija (ALU i PMF).

U okviru ove manifestacije u srijedu će biti otvorena izložba Master radova (studijska 2023/2024. god.) u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti UNSA, a nakon toga će biti predstavljen život i rad na ALU UNSA, te obilazak svih odsjeka i katedri, piše BHRT.ba.

Aktivnost Budi student i studentica ALU planirana je za 7. i 8. mart kada srednjoškolci imaju mogućnost da se uključe u nastavne procese odsjeka i katedri, te dobiju sve potrebne informacije, saopćeno je iz Akademije likovnih umjetnosti.

 

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI