32.7 C
Sarajevo
07/18/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiĐaci i studenti u KS će i tokom raspusta besplatno koristiti javni...

Đaci i studenti u KS će i tokom raspusta besplatno koristiti javni prijevoz

Na prijedlog Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo danas je donijela zaključak kojim će svim đacima i studentima produžiti važenje beskontaktnih karti za javni prijevoz i tokom mjeseci u kojima nema školske nastave.

Svi učenici i studenti koji su izvadili svoje karte za školsku 2023/2024. moći će besplatno koristiti javni prijevoz tokom raspusta, jer im se važenje tih karata produžava do početka sljedeće školske godine.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta istaknuo je kako su u ranijem periodu obavljeni svi potrebni razgovori, analizirano stanje na terenu, kao i zahtjevi roditelja, te se u konačnici i sa prijevoznicima Gras i Centrotrans uspio postići dogovor za dobrobit đaka i studenata.

Adnan Šteta (F.Z./N1)

“Đaci i studenti će i tokom raspusta moći besplatno koristiti javni prijevoz, što će im, vjerujem, itekako značiti. Za ove dvije kategorije smo donijeli velike pogodnosti u proteklom periodu i ponosan sam na činjenicu što im vraćamo povjerenje u kvalitet javnog prevoza. Mladima smo dužni omogućiti sve kako bi uspjeli u svemu što žele”, zaključio je ministar Šteta.

Istaknuto je kako se Sarajevo može izdvojiti u regiji po pogodnostima koje pruža korisnicima javnog prijevoza, kako uz nabavku novih vozila, izgradnji infrastrukture, tako i benefitima za određene kategorije.

Podsjećamo, Ministarstvo saobraćaja KS je u ranijem periodu donijelo odluku da svi kuponi važe kod oba prijevoznika, a besplatno korištenje javnog prijevoza omogućeno je i penzionerima sa najnižom penzijom.

Iz Ministarstva saobraćaja KS navode da je još mnogo posla pred njima i da će nastaviti raditi u interesu svih građana svakog dijela kantona kada je riječ o unapređenju javnog prijevoza, saopćeno je iz Press službe KS.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI