10 C
Sarajevo
04/19/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiDržavljanin Bjelorusije pokušao prokrijumčariti 26 migranata

Državljanin Bjelorusije pokušao prokrijumčariti 26 migranata

Granična policija Bosne i Hercegovine je prilikom dvije kontrole spriječila krijumčarenje 32 migranta. Na međunarodnom graničnom prijelazu Brod spriječeno je krijumčarenje 26 migranata, dok je u mjestu Crveni Grm spriječeno krijumčarenje šest migranata.

 

Pripadnici Jednice granične policije Brod spriječili su krijumčarenje 26 osoba afroazijskog porijekla na međunarodnom graničnom prijelazu Brod.

Krijumčarenje je otkriveno na drugoj liniji graničnih provjera prilikom kontrole teretnog motornog vozila marke DAF i priključnog vozila marke Wielton, registracijskih oznaka Poljske, kojim je upravljao državljanin Bjelorusije D. T.

Osumnjičeni je priveden i protiv njega će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Teretno vozilo i druga dokazna sredstva su privremeno oduzeti, a krijumčareni migranti su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Osim toga, pripadnici Jednice granične policije Doljani spriječili su krijumčarenje šest državljana afroazijskog porijekla u mjestu Crveni Grm, općina Ljubuški.

Foto: Granična policija BiH
Granična policija BiH

Krijumčarenje je otkriveno prilikom zaustavljanja putničkog vozila marke VW Touran registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine, kojim je upravljala državljanka BiH B. M.

Uz B. M. je uhapšen i A. M., državljanin BiH, koji je vozio automobile marke Audi.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni za počinjeno kazneno djelo Krijumčarenje ljudi su privedeni, a vozilo i dokazni materijali privremeno su oduzeti.

Protiv istih će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu Tužiteljstvu BiH, dok će krijumčareni migranti, nakon ispitivanja u svojstvu svjedoka biti predani Službi za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI