32.7 C
Sarajevo
07/18/2024
Jutarnji
NaslovnicaShowbizFeđa Štukan nakon što je zadržan na aerodromu: Gladan sam, sutra će...

Feđa Štukan nakon što je zadržan na aerodromu: Gladan sam, sutra će me deportovati za BiH

Poznati bh. glumac Feđa Štukan trenutno se nalazi na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u prostorijama za zadržavanje, a nakon što su mu srbijanske vlasti onemogućile ulazak u tu državu.

„Ja sam dobio rješenje u kojem piše da postoji negativna procjena bezbjednosnog rizika za Srbiju i zato nisam mogoa da uđem. Nemam pojma koliko traje ta zabrana, još nisam našao na papiru. Uglavnom, tu sam na aerodromu. Prepavaću tu, ujutru će me deportovati u BiH, za Sarajevo“, rekao je Štukan za Buku.

Štukan je u Beograd došao jer je trebalo da učestvuje na književnoj večeri na festivalu „Krokodil“.

„Večeras ću nekako pokušati da se video linkom javim na festival, vjerovatno ću uspjeti ako me prebace na tranzit, onda ću moći i da posjećujem restoran jer evo gladan sam satima. To mi je najveći problem. Ljudi su super, nema nikakvih problema, svi su srdačni, ljubazni, divni, samo što ne mogu da uđem“, kaže Štukan za Buku.

Štukan očekuje da uskoro bude prebačen u zonu tranzita gdje će moći posjećivati restorane i radnje.

U rješenju nije naveden razlog zbog kojeg je on sigurnosni rizik, ali jedan od razloga moglo bi biti njegovo učešće na protestima opozicije „Srbija protiv nasilja“.

„Vjerujem da je najveći problem moja knjiga „Blank“, to je još samo jedna kap koja je bila čekana da prelije čašu, mislim da se to već nekako spremalo“, rekao je Štukan u razgovoru za Buku.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI