32.7 C
Sarajevo
07/18/2024
Jutarnji
NaslovnicaSportFudbalski savez Srbije traži od UEFA-e kaznu i oduzimanje akreditacije kosovskom novinaru

Fudbalski savez Srbije traži od UEFA-e kaznu i oduzimanje akreditacije kosovskom novinaru

Fudbalski savez Srbije (FSS) zatražio je od medijske službe Evropske nogometne unije (UEFA) kaznu i oduzimanje akreditacije kosovskom novinaru koji je, kako navode, provocirao navijače Srbije.

Kosovski novinar Arlind Sadiku je u uživo uključenju uoči sinoćnje utakmice Engleska – Srbija ispred srbijanskih navijača sklopio ruke i napravio “dvoglavog orla”, simbol “velike Albanije”, prenosi Kosovo online.

Glasnogovornik Fudbalskog saveza Srbije Milan Vuković poslao je protestnu notu UEFA-i sa zahtjevom da se novinar kazni, kao i medijska kuća koju predstavlja.

“Poslije utakmice protiv Engleske uradio sam praćenje izvještaja i naišao sam na ovo. Zahtijevam hitnu reakciju s vaše strane, da se poštuju pravila o ukidanju akreditacije za takozvanog novinara. Uvrijedio je Srbiju, srpske navijače, unizio UEFA i medijske predstavnike. Jedina stvar koja je ispravna je da se ovom čovjeku i njegovom mediju izrekne stroga kazna. Nadam se vašem odgovoru i reakciji što prije. Možete da vidite video sa sramnim, neprofesionalnim i aktom nepoštovanja na terenu od reportera, ukoliko se tako može nazvati, koji je akreditiran od strane UEFA. Provokacija na nacionalnom nivou je toliko jasna, da ne moram ni da vam objašnjavam zbog čega šaljem ovaj mail”, poručio je Milan Vuković UEFA-i.

https://twitter.com/i/status/1802427291600826767

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI