5.5 C
Sarajevo
03/03/2024
Jutarnji
NaslovnicaLifestyleGest mlade mame rasplakao Balkan: Veliki si onoliko koliko vidiš “male” ljude

Gest mlade mame rasplakao Balkan: Veliki si onoliko koliko vidiš “male” ljude

Predivan potez jedne majke koja je nesebično i bez mnogo razmišljanja pomogla uplakanoj nepoznatoj ženi koja se, uslijed prehlade svog djeteta, našla u velikom problemu, obišla je i rasplakala Balkan.

Naime, Hrvatica koja se na Tiktoku potpisuje kao “mamabenedikta” ispričala je kako je sasvim slučajno, dok je uzimala svoju djecu iz vrtića čula razgovor nepoznate žene i radnice vrtića. Kako je objasnila, od majke se tražilo da dijete zbog prehlade sjutra ostane kod kuće. Iako ovakav zahtjev nije neobičan, Hrvatica je međutim vidjela da je majka u suzama priznala da zbog posla, dijete nema gdje da ostavi. Tada je ona nastupila, piše CdM.

– Dok sam uzimala svoju djecu iz vrtića, načula sam slučajno razgovor između jedne tete i jedne mame drugog djeteta. Naime, mama je pokupila dijete jer joj je dijete povratilo, i teta joj je rekla da ukoliko i kasnije bude povraćalo da sutra ne dođe u vrtić…Ta žena je tada počela tako drhtavim glasom da priča i da objašnjava kako sutra ima drugi probni rad na poslu, da ne može odmah izostati s posla, na početku… Mislim razumijem obje strane – kazala je.

@mamabenedikta #hrvatska #balkantiktok #fyyyyyyyyyyyyyyyy #foryou #balkan #pomozimojednidrugima ♬ Last Hope (Slowed + Reverb) – Steve Ralph

– Ja ono razmišljam, ja sam kod kuće sutra. Zbog toga priđem ženi i kažem ‘Hej slušaj, ja sam kod kuće sutra, ukoliko ti treba pomoć, rado ću pričuvati tvoje dijete. Moje će kćerke da idu u vrtić, ja ću po kući čistiti, praviću kolače, može biti kod mene, nema problema, znam da se nosim sa povraćanjem, imam ih dvoje’.

I u tom trenutku ta žena je počela tako da plače, da sam i ja počela da plačem. Suza suzu stiže. Vjerujem da bi mnogi od vas isto uradili jer taj očaj u ženinom glasu je bio… nisi mogao da prođeš ravnodušan pored nje. I eto poželimo joj da dobije posao”, rekla je ova majka dvoje djece – priča.

Njen potez nije prošao nezapaženo, te su mnogi ljudi bili oduševljeni njenim gestom, koji su joj u komentarima zahvalili na dobroti.

– “Respekt predivna ženo”, “Svaka čast curo, vjerujem mlađa si od mene…mame bi mogle da se ugledaju na tebe…Jako je malo takvih…Bravo”, “Uh i ja plačem, hvala ti predivna dušo”, “Veliki si onoliko koliko vidiš ‘male’ ljude”, “Divno, hvala na dobroti”, “Suza suzu stiže i dok te slušam” – bili su samo neki od komentara ispod njenog videa.

 

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI