15 C
Sarajevo
03/03/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiHodoviću i Kadriću određen pritvor, na mjesec dana odlaze u zatvor u...

Hodoviću i Kadriću određen pritvor, na mjesec dana odlaze u zatvor u Vojkoviće

Sud Bosne i Hercegovine je odredio jednomjesečni pritvor Alemu Hodoviću i Dženisu Kadriću, koji su uhapšeni u okviru akcije “Consigliere”, zbog sumnje na organizovani kriminal i pranje novca.

Njima je jučer u kasnim poslijepodnevnim satima održano ročište o određivanju pritvora, koje je zatražilo Tužilaštvo BiH nakon ispitivanja osumnjičenih u zakonski predviđenom roku.

Pritvor su predložili zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike. Također strahovali su da bi osumnjičeni mogli ponoviti krivično djelo ili ga dovršiti.

Sud BiH je danas donio odluku da se Hodoviću i Kadriću odredi jednomjesečni pritvor, nezvanično je potvrđeno za Klix.ba, što znači da će osumnjičeni biti prebačeni u Državni zatvor u Vojkovićima.

Do njihovog hapšenja je došlo nakon prikupljenih informacija i dokaza iz Sky i Anom aplikacija koje su ljudi iz kriminalnog miljea koristili za nelegalne poslove, a koju su “razbile” međunarodne agencije. Sudeći prema tim dokazima, osumnjičeni su se duže vrijeme bavili organizovanim kriminalom povezanim sa međunarodnom prodajom opojnih sredstava, kao i pranjem novca.

Prilikom hapšenja i pretresa, od njih je oduzeta veća količina novca i oružja te skupocjeni automobili za koje se sumnja da su rezultat krivičnih djela.

klix.ba

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI