15 C
Sarajevo
03/03/2024
Jutarnji
NaslovnicaSportI pored velike marketinške kampanje sa Koševa za učlanjenje, na Grbavici trenutno...

I pored velike marketinške kampanje sa Koševa za učlanjenje, na Grbavici trenutno više članova

Fudbalski klub Sarajevo i Fudbalski klub Željezničar su nedvojbeno najpopularniji timovi među navijačima u odnosu na ostale bosanskohercegovačke klubove, što dokazuje i broj aktivnih članova kluba.

Zanimljivo je da je Sarajevo započelo s učlanjivanjem novih članova krajem prošle godine, dok je Željezničar krenuo s istim procesom početkom nove godine. Dok su s Koševa s entuzijazmom pozivali navijače da postanu članovi i radili sjajne marketinške aktivnosti, na Grbavici je sve prošlo mirno, uzimajući u obzir stanje u oba sarajevska kluba, kako bodovno, tako i organizacijski.

Dolazimo do zaključka da Željezničaru možda nije ni potrebno angažovati marketinšku firmu i započinjati s učlanjivanjem novih članova ranije. Klub sa Grbavice očigledno ima vlastitu bazu navijača koja ih podržava bez obzira na rezultate i stanje u klubu.

Trenutno, Željezničar ima 4.293 aktivna člana, dok Sarajevo ima 4.235 aktivnih članova. Čini se da će klub s Grbavice teško doseći prošlogodišnju cifru od 8.371 učlanjenih članova, dok za klub s Koševa nije poznato koliko je bilo aktivnih članova prošle godine.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI