10.5 C
Sarajevo
04/19/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiInicijativa Gradskog vijeća: Park u Tuzli nazvati po ubijenoj Amri Kahrimanović

Inicijativa Gradskog vijeća: Park u Tuzli nazvati po ubijenoj Amri Kahrimanović

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzle vijećnici su, uz osudu monstruoznog ubistva Amre Kahrimanović, preporuku Vladi i Skupštini TK i drugim nadležnim organima za sankcionisanje odgovornih i poduzimanje hitnih preventivnih mjera za kadrovsko i tehničko jačanje MUP-a TK sa ciljem zaštite građana, predložili i da se park u Tuzli nazove po ubijenoj Amri Kahrimanović. Osuda zločina je usvojena na inicijativu vijećnice Esane Kavazbašić Huskanović koja je kazala da se i sama plaši za svoju, i sigurnost svoje djece.

– Ja se ne osjećam sigurno, majka sam četvero djece. Uputili smo preporuku Vladi i Skupštini TK. Inicijativa je podnesena da se park u Tuzli nazove po Amri Kahrimanović – istakla je vijećnica Kavazbašić Huskanović.

Na sjednici se obratio i Amrin sin koji je je naglasio svirepost ubistva svoje majke. On je istakao da bi porodica voljela da se po njegovoj majci nazove gradski park u Turalibegovoj ulici.

– U moju majku je ispaljeno šesnaest metaka, ona je nedužno ubijena od strane sistema – kazao je Damir Hodžić.

Nakon održanog vanrednog Kolegija GV-a Tuzla, vijećinci su podržali inicijativu da se po Amri nazove park. Inicijativa će ići u dalju proceduru. Jedan od prijedloga je bio i da se park zove “Park žrtava femicida Amra Kahrimanović”.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI