32.7 C
Sarajevo
07/18/2024
Jutarnji
NaslovnicaLifestyleJednostavni trikovi da se riješite dosadnih muha

Jednostavni trikovi da se riješite dosadnih muha

Muhe se brže razmnožavaju po vlažnom i toplom vremenu, što uzrokuje glavobolje u mnogim domovima. Pa kako ih se riješiti?

“Ženka kućne muhe može proizvesti do 500 jaja u jednom danu, koja se izlegu istog dana, a zatim se iz jajeta razviju u odraslu muhu za samo pet do sedam dana”, rekao je stručnjak za insekte Paul Blackhurst za Mirror. Prema njegovim riječima, stoga je ključno da se s tim problemom počnemo baviti prije nego što on izmakne kontroli.

Redovno uklanjajte otpad od hrane

Kako biste spriječili razmnožavanje muha u zatvorenom prostoru, važno je brzo ukloniti otpad od hrane, pokriti otpad od hrane i kante za kompost, te držati kuhinjska vrata i prozore dobro zatvorenima.

Mreže protiv insekata

Postavljanje mreža protiv komaraca na vrata i prozore također može pomoći u sprečavanju muva ograničavajući njihov pristup unutrašnjim prostorima i smanjujući njihov kontakt s prostorima za pripremu hrane.

Zamke za mušice

Zamke za mušice mogu pomoći u smanjenju broja muha oko vašeg doma prije nego što uđu u zatvoreno.

Jednostavan kuhinjski sastojak može dobro poslužiti kao zamka: jabukovo sirće. Međutim, ako su vaši problemi sa muhama uporniji, ipak se preporučuje da potražite stručnu pomoć.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI