32.7 C
Sarajevo
07/18/2024
Jutarnji
NaslovnicaShowbizJelena Karleuša objasnila ko su sponzoruše: Taj naziv koriste muškarci koji nemaju...

Jelena Karleuša objasnila ko su sponzoruše: Taj naziv koriste muškarci koji nemaju prebijenu banku!

Jelena Karleuša je vrlo aktivna na društvenim mrežama, a, kako godinama ne koristi Twitter, sadašnji X, svoje stavove dijeli na Instagramu.

Na ovoj društvenoj mreži pjevačica često dijeli razmišljanja o raznim temama, a ovog puta osvrnula se na sve one koji nazivaju žene sponzorušama te tvrdi da je ona u narodu pogrešno upotrijebljena.

– Šta u Srbiji znači riječ sponzoruša? Sponzoruša (od riječi “sponzor”, prim. aut.) – ženska osoba koja sponzorira muškarce. Sponzoruša je najčešće žena koja je finansijski nezavisna, sposobna i obično, piše 24sedam.rs.

Pored sebe ima muškarca koji nije u stanju da zaradi, pa sponzoruša sponzoriše razne životne aktivnosti, kupuje za njega i izdržava ga.

Pjevačica dodaje da žene uglavnom napadaju oni muškarci koji finansijski nisu stabilni, te očekuju pomoć ljepše polovine.

– Problem nastaje kada takva žena zahtijeva da njen muž plati za njenu koka-kolu u kafiću (ne daj Bože da traži večeru). Onda doživi fras i napad bijesa, pogrešno koristeći termin sponzoruša u namjerama da se požali prijateljima da je morao da plati koka-kolu osobi ženskog spola i da je dao posljednjih 500 dinara iz džepa. Termin sponzoruša koriste isključivo muškarci koji nemaju prebijenu banku u džepu – napisala je ona na Instagramu i zaključila:

– Oni viču i pišu “sponzorušo, sponzorušo” i tako dozivaju i mame žene da ih sponzorišu.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI