13.8 C
Sarajevo
06/13/2024
Jutarnji
NaslovnicaBiznisKompanija iz Bosne i Hercegovine oduševila Austrijance: Za samo 30 sati napravili...

Kompanija iz Bosne i Hercegovine oduševila Austrijance: Za samo 30 sati napravili su zgradu

Kompanija Module One iz Brčkog 7. i 8. marta uspješno je okončala projekt u austrijskom gradu Wiener Neustadtu.

Projekat je obuhvatio izgradnju dvije stambene zgrade modularnog tipa od 1500 kvadrata stambenog prostora, raspoređenog u 20 stanova. Tokom montaže druge zgrade održana je prezentacija kompanije Module One i sistema modularne gradnje.

U fabrici u Brčkom je proizvedena stambena zgrada od 27 modula i četiri segmenta terase, koja je potom montirana u Austriji za nevjerovatnih 30 sati.

Izvršni direktor Dino Šačirović je tom prilikom istakao da je modularna gradnja na našim prostorima i dalje velika nepoznanica.

“Većina ljudi ovaj tip gradnje poistovjećuje sa kontejnerima i montažnim kućama, što je u suštini neuporedivo sa onim što mi proizvodimo, a to su višespratni objekti koji mogu imati različite namjene. Modularna gradnja svakim danom postaje sve veći trend u građevinarstvu širom svijeta, zbog same brzine gradnje, veće kontrole troškova i kvaliteta, te bolje samoodrživosti”, rekao je Šačirović.

Danas modularni objekti ispunjavaju sve zahtjeve modernih nekretnina te svojom arhitekturom i dizajnom ni u kom pogledu ne zaostaju za konvencionalno izgrađenim objektima.

“Montažu stambene zgrade smo iskoristili za prezentaciju kompanije Module One, odnosno naših tehničkih rješenja koja su rezultat mukotrpnog rada proteklih godinu i po dana. Promociji su prisustvovali investitori i predstavnici mnogih kompanija iz Austrije i Njemačke, te mnogobrojni austrijski mediji”, navodi direktor Šačirović.

Svi prisutni, kao i sami građani Wiener Neustadta, bili su oduševljeni brzinom gradnje i stepenom gotovosti isporučenih modula. Slučajni prolaznici su bili fascinirani načinom i brzinom gradnje, jer ujutru kada su kretali na posao je bila samo temeljna ploča, a već poslije podne u povratku dočekale su ih završene dvije etaže zgrade.

Do sada se o kompaniji Module One pisalo samo u lokalnim medijima, ali u posljednjih nekoliko dana Module One je postao tema najpopularnijih medija širom Austrije.

“Ovom prilikom želim izraziti veliku zahvalnost svim zaposlenicima u kompaniji Module One, jer je sve ovo rezultat našeg zajedničkog rada, truda i zalaganja. Osjećam ponos što sam dio tima koji je samostalno razvio sva tehnička rješenja potrebna za proizvodnju ovako kompleksnih i složenih proizvoda koji zadovoljavaju najstrožije standarde građevinske industrije širom svijeta. Ohrabruje me vidjeti da je naš proizvod s oznakom “Made in Brčko”, “Made in Bosna i Hercegovina”, jako dobro prihvaćen na tržištu Europske unije, što pruža temelje za sigirno poslovanje naše kompanije u budućnosti”, istakao je direktor Šačirović, prenosi Biznisinfo.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI