10 C
Sarajevo
04/19/2024
Jutarnji
NaslovnicaSportLegendarni brazilski fudbaler u dugovima: Primoran da proda luksuznu vilu

Legendarni brazilski fudbaler u dugovima: Primoran da proda luksuznu vilu

Cafu (53), slavni brazilski fudbaler, morao je da stavi na aukciju svoju luksuznu vilu samo kako bi namirio dug prema državi.

Jedan od najboljih desnih bekova svih vremena imao je velike dugove i zbog toga je hitno oglašena prodaja njegovog skupocenog doma, ali zbog hitnosti mora da je proda “ispod cijene”.

Prema nekim procjenama, vrijednost njegove vile iznosi 7,5 miliona eura. Međutim, ako tokom aukcije 4. aprila ona ne bude prodata, što se i očekuje, onda će cijena automatski biti upola manja.

Vila koja se prodaje je na sedam etaža, a čitav posjed se prostire na 2.500 kvadratnih metara. Uključeno je šest luksuznih apartmana, sauna, fudbalski teren, kino, soba za trofeje i mnogo toga.

Cafu je inače već pet godina u problemu sa zakonom zbog utaje poreza, a duguje oko dva miliona eura.

Cafu je karijeru počeo u Sao Paulu, potom je imao kratak izlet u Evropu u Zaragozi gdje se nije zadržao, tako da se vratio u Juventud i Palmeirsa. Povratak u Evropu imao je 2007. godine u dresu Rome, a potom je posljednjih pet sezona karijere proveo u Milanu. U dresu A reprezentacije Brazila upisao je 142 nastupa, te osvojio dvije titule prvaka svijeta.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI