13.8 C
Sarajevo
06/13/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiMajka nestale bebe Sare: Dijete je ili umrlo ili je prodato!

Majka nestale bebe Sare: Dijete je ili umrlo ili je prodato!

Prošle sedmice je Centar za istraživačko novinarstvo otkrilo šokantnu priču o nestaloj banjalučkoj bebi Sari.

Beba Sara je nestala u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, ocu je rečeno da je beba umrla, a majka je nikada nije vidjela.

Kada su tragali za grobom djeteta, roditelji su u jednom grobu pronašli Coca Colu i par kostiju. Ni tih par kostiju, ni kosti iz drugog groblja nisu pripadali bebi Sari.

Sarina majka Aleksandra Blagojević je sinoć gostovala kod Senada Hadžifejzovića gdje je rekla da postoje samo dvije šanse, da je beba umra ili da je prodata.

“Šta je UKCRS uradio sa mojim djetetom?! Je li mrtvo ili živo?! Hoću da znam! Moje sumnje su podijeljene! Postoje dvije šanse: da je dijete umrlo ili da je prodato!”, rekla je majka Aleksandra.

Hadžifejzović: “Na koga sumnjaš?”

Blagojević: “Moje sumnje su podijeljene! Postoje dvije šanse: da je dijete umrlo ili da je prodato! Ostanete mirni, jer ne znate šta da mislite! Nikad nisam vidjela tijelo svog djeteta! Bolnica je sahranila! Sve informacije dobila sam u hodu! U problemu smo; nemamo tijelo djeteta, nemamo dijete živo! Institucije su se oglušile!”

Hadžifejzović: “Imaš li nadu da je dijete živo?”

Blagojević: “Podijeljeno je! Teško mi je prihvatiti novost da mi neko kaže dijete vam je živo! To bi mi bio pozitivan šok! Dok moj mozak prihvata činjenicu da je dijete umrlo, zanima me samo gdje mi je… gdje je tijelo mog djeteta! Pomislila sam da nešto nije OK sa mnom kad sam došla na groblje! Nikad mi nije probuđen osjećaj da je moje dijete tu sahranjeno! Dolazila sam isprazno; nisam bila emotivno razorena! Osjetila sam da to nije ta priča! Na kraju se ispostavilo da dijete nije ni u jednom ni u drugom grobu!”

Hadžifejzović: “Šta je pronađeno u jednom dječijem grobu, a šta u drugom?”

Blagojević: “Neko je dobijao djecu u vrećama za smeće… Mi smo našli drveni okvir i to nešto… kažem to nešto jer dijete nije sahranjeno u cjelini, nego tu su komadi nečega u kartonskoj kutiji! Pronađene su četiri kosti! U drugom uglu je plastična flaša od Coca-Cole i tu je parafin u kojeg su ubacili posteljicu, a preko koje je nabačena rukavica!”

Pogledajte čitav intervju:

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI