10 C
Sarajevo
04/19/2024
Jutarnji
NaslovnicaLifestyleMama pokazala kako izgleda porodilište u Japanu

Mama pokazala kako izgleda porodilište u Japanu

Nikol je snimila i dio u kojem se nalazi estetska klinika, gdje mame mogu da odu na razne kozmetičke tretmane.

Porodilišta širom svijeta izgledaju potpuno različito. Recimo, u Njemačkoj postoje čak i džakuziji u kojima trudnice mogu da se opuste prije porođaja, a kako izgleda boravak u porodilištu u Japanu, pokazala je Amerikanka koja se tamo porodila.

Tiktokerica Nikol Patris koja se iz Kentakija s porodicom preselila u Japan, na toj društvenoj mreži redovno pokazuje kako izgleda život u ovoj zemlji. Sada je pokazala i kako je izgledao boravak u porodilištu, gdje se osjećala “veoma voljeno”, dok joj je iskustvo s prvog porođaja u Americi potpuno drugačije, piše Yumama.rs.

Nikol se porodila carskim rezom u bolnici u Nagoji, a platila je kako bi pet dana bila smještena u “prelijepom apartmanu” i to je bio njen božićni poklon od muža. Od bebe je bila razdvojena 24 sata jer je mališan morao na fototerapiju zbog žutice, ali je svakako mogla da provede neko vrijeme sa bebom dok ju je dojila.

Na snimku koji je ova mama objavila vidi se kako izgleda apartman u kojem boravi – tu su mala kolijevka za bebu, dva prostrana, bračna kreveta poput onih u hotelima, veliko ogledalo, trosjed i stočići, lampa. Također, Nikol u apartmanu ima i veliki sto, kao i komodu na kojoj se nalazi televizor.

U porodilištu gdje se porodila mamama se služe tamošnji specijaliteti koji im pomažu da se brže oporave i uspostave laktaciju. Kako je objasnila, doručak se porodiljama služi u sobi, ručak i večera se jedu u restoranu, a između obroka im u sobu donose čaj.

Vraćajući se iz restorana, Nikol je snimila i dio u kojem se nalazi estetska klinika, gdje mame mogu da odu na razne kozmetičke tretmane.

Također, na klinici se nalazi i dio gdje porodilje mogu da uživaju u čitanju, a Nikol je snimila i police sa raznim dekorativnim predmetima kojima mame mogu da se posluže kako bi napravile originalne fotografije svojih mališana.

– Baš je lijepo kada ti pripremaju ukusnu hranu, tako da ne moraš da brineš o tome. Ovdje stvarno brinu o mamama i žele da se samo odmaramo, opuštamo i uživamo u boravku ovdje – kaže Nikol.

Ova mama je istakla da osoblje u porodilištu ohrabruje mame da doje svoje bebe, a na klinici postoji i soba za hranjenje, koja je potpuno opremljena – tu je dosta stolica i jastuka za dojenje, flašice, mliječna formula, pumpice za izdajnje i sve što majkama može da zatreba, naravno, sterilisano. Također, tu je i vaga gdje mame mogu da izmjere bebe kako bi imale predstavu o tome koliko su mlijeka pojele.

@nicole_does_japan Hi, I’m Nicole, and I live in Japan. I’m here on work assignment for my husband’s job. I have ALWAYS loved Japan, ever since i was a little girl, and its been a dream come true to have my second child here. My birth experience at the Nagoya Birth Clinic, has been healing- and has shown me regard and respect that all mothers and babies and patients deserve, but are often times not given. I realize how fortunate I am to receive this level of care. But it’s come to my attention, through the many rude comments that my most recent videos have received, that many of you have a problem with the way things are done here. I implore you to expand your consideration. Choosing to go with the protocol of my birth clinic does not make me a bad person. Deciding to choose rest and recovery and let my son sleep in the nursery does not mean that “i shouldn’t be a mother”. The rude and off putting comments were made by MOTHERS and WOMEN… and im ashamed by the audacity the internet affords people. I miss the old TikTok, when people were nice and the community guildlines were just a rubric- because most everyone was kind and encouraging. #givingbirthinjapan #Csection #birth #lifeinjapan #japanlife #birthinjapan #dayinmylife #hospitalfoodreview #postpartum ♬ original sound – Nicole Patrice

Naravno, nema potrebe ni reći da su se ljudi oduševili uvjetima boravka u ovom porodilištu, tako da su mnoge žene u komentarima rekle da “ne bi željele da idu odatle”.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI