13 C
Sarajevo
04/15/2024
Jutarnji
NaslovnicaSportMiran Fabjan o utjecaju posta na pripreme za meč sa Žgelom: Samo...

Miran Fabjan o utjecaju posta na pripreme za meč sa Žgelom: Samo će me ojačati, razgovarao sam s hodžom

Slovenački MMA borac Miran Fabjan, koji se nedavno borio i u Sarajevo, najavio je borbu s Mariom Žgelom. 

Borba će se održati 30. marta u Ljubljani, a Fabjan je uoči meča govorio o tome kako je post utjecao na njegovu pripremu.

– Samo će me ojačati. Ako ne možeš izdržati, možeš pojesti ili popiti, Bog ti to dozvoljava, a onda možeš nadoknaditi kad nemaš meč. Razgovarao sam o tome s hodžom.

Mislim da ćemo to zajedno izgurati, ja ću dati sve od sebe, a dalje će Bog odlučiti kako i što. Sigurno neće biti lakše Žgeli zbog toga – rekao je Fabjan u razgovoru za Index.

Objasnio je i kako je prešao na Islam

– Nakon zatvora sam prešao na islam. Imao sam težak period u životu, drogirao se, tražio sam spas u vjeri i predstavili su mi islam. Kad sam se počeo klanjati Allahu i živjeti po islamskim zakonima, sve me prošlo.

Sad živim potpuno drukčiji život, bitna mi je obitelj i da smo zdravi, nije mi više bitno materijalno jer sve što prenosimo na drugi svijet su naša djela i ako su ona dobra, bit će nam dobro i na tom svijetu. U to sam sad sto posto uvjeren i napravit ću sve da prenesem samo dobra djela – poručio je Fabjan.

Podsjetimo, Miran Fabjan se borio na FNC-u 14 koji je održan u Sarajevu 17. decembra. U glavnoj borbi je pobijedio Tomislava Spahovića.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI