10 C
Sarajevo
04/19/2024
Jutarnji
NaslovnicaSportModerno Stajanje: Pogledajte kako će izgledati nova tribina na stadionu Pod Bijelim...

Moderno Stajanje: Pogledajte kako će izgledati nova tribina na stadionu Pod Bijelim brijegom

Kultna tribina Stajanje je zimus otišla u historiju, a na istom mjestu stadion pod Bijelim brijegom će nići potpuno nova i moderna tribina koja će biti gotova za nekoliko mjeseci.

HŠK Zrinjski je odlučan u namjeri da otkloni sve infrastrukturne probleme na stadionu pod Bijelim brijegom, a posljednji korak koji se izvodi je izgradnja nove tribine.

Nakon što je u prethodnom periodu “ušminkana” zapadna tribina, zatim postavljen hibridni teren, u toku je izgradnja nove tribine na mjestu čuvenog Stajanja.

Stajanje je demolirano zimus, a radovi na izgradnji nove tribine koja će biti natrkivena su uveliko u toku. SportSport.ba je došao u posjed budućeg izgleda novog omiljenog mjesta popularnih Ultrasa.

Nova tribina će sasvim očekivano biti natkrivena i bliže terenu nego što je to bio slučaj ranije, dok bi stolice trebale biti u bojama Zrinjskog, odnosno, bijeloj, crvenoj i crnoj.

Prema ranijim najavama nova tribina bi na neki način trebala predstavljati multifunkcionalni objekat jer u Zrinjskom prostorije žele iskoristiti za maksimalni profit.

Radovi su uveliko u toku, a kada bi nova tribina trebala biti završena još nije poznato. Međutim razloga za brigu nema pošto je finansijska konstrukcija zatvorena i sredstva su osigurana.

Izgradnja natkrivene tribine će sigurno poboljšati i posjetu na utakmicama Zrinjskog, posebno kada pada kiša pošto uslovi na zapadnoj tribini nisu baš idealni kada je vrijeme nepovoljno.

Inače, Zrinjski je već utakmice grupne faze Konferencijske lige igrao na stadionu Pod Bijelim brijegom i s te strane u višestrukom prvaku BiH nemaju razloga za brigu.

Treba istaći da paralelno sa radovima pod Bijelim brijegom traju i radovi na Areni Rođeni pa će tako Mostar u narednom periodu dobiti dva moderna stadiona.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI