13.8 C
Sarajevo
06/13/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiMuškarac u Moldaviji preživio četiri dana zakopan u zemlji

Muškarac u Moldaviji preživio četiri dana zakopan u zemlji

U Moldaviji je živ zakopan 62-godišnjak kojeg je policija pronašla nakon samo četiri dana, igrom slučaja, tokom istrage u drugom slučaju. Horor je izašao na vidjelo tek nakon što su policajci istraživali smrt 74-godišnjakinje koju je u ponedjeljak (13. maja) pronašao rođak u njenoj kući.

Forenzičari su pozvani na mjesto događaja i utvrdili su da je umrla od višestrukih rana. Kasnije tog dana, 18-godišnji mladić je uhapšen u svom domu u istom selu Ustia, na sjeverozapadu Moldavije, u pijanom stanju.

Tokom ispitivanja, mladić je navodno davao zbunjujuće i nedosljedne izjave, a kada su policajci pretraživali njegov dom, čuli su povike upomoć koji su dolazili iz blizine.

Kad su se policajci približili buci, ubrzo su shvatili da dolazi iz blizine. Kada su počeli kopati, otkrili su ulaz u improvizirani podrum. Policijska snimka spašavanja pokazuje kako je muškarac izvučen iz zemlje. Bio je pri svijesti i imao je ranu na vratu. Policiji je kasnije rekao da su on i tinejdžer zajedno pili kada su se počeli svađati, zbog čega ga je mladić ranio, zatvorio u podrum i zatrpao ulaz zemljom.

Policajci vjeruju da je mladić navodno ubio staricu u nedjelju (12. maja) navečer ili u ranim jutarnjim satima ponedjeljka.

Određen mu je pritvor dok policija i tužilaštvo nastavljaju istragu protiv njega za ubistvo i pokušaj ubistva. Ako ga se proglasi krivim, prijeti mu doživotna zatvorska kazna. Spašeni muškarac nalazi se na bolničkom liječenju.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI