15 C
Sarajevo
03/03/2024
Jutarnji
NaslovnicaLifestyleNaučnici otkrili u kojim su godinama žene najaktivnije u spavaćoj sobi

Naučnici otkrili u kojim su godinama žene najaktivnije u spavaćoj sobi

Mnogi vjeruju kako su na svom seksualnom vrhuncu negdje u 20-ima, ali riječ je o velikoj predrasudi. Istraživanja, naime, pokazuju vrlo iznenađujuće rezultate – i dobre vijesti

Kad su žene u dvadesetim godinama najčešće još nisu osnovale obitelj, nemaju velike obaveze i nerijetko se još i školuju ili tek ulaze u poslovni svijet. Mlade su, dobro izgledaju i pucaju od samopouzdanja. Njihov je društveni život u toj životnoj fazi vrlo bogat pa je logično da drugačije nije ni s onom seksualnom, zar ne? Pogrešno. Naime, upravo na ovu temu prije nekoliko je godina provedeno istraživanje u kojem je sudjelovalo 2600 žena. Sudionice su bile podijeljene u 3 kategorije, prema dobi. U prvoj su skupini bile žene do 23 godine, u drugoj između 23 i 36 godina te u trećoj one starije od 36 godine.

Kad su žene upitane što osjećaju vezano za vlastitu privlačnosti, 8 od 10 žena iz starije skupine reklo je da se trenutačno osjeća seksepilnije nego ikada prije. Nasuprot tome, samo 4 od 10 žena u srednjoj dobnoj skupini i 7 od 10 mlađih žena kazalo je to isto.

Jedno se pitanje u istraživanju odnosilo i na orgazme, a rezultati su pokazali da po broju i učestalosti doživljenih vrhunaca također prednjače starije žene: 6 od 10 žena u dobi od 36 i više godina reklo je da orgazam doživljavaju češće i osjećaju ga intenzivnije nego kad su bile mlađe. S druge strane, tek 5 od 10 žena mlađih od 36 godina reklo je isto.

Na pitanje koliko bi trebao trajati idealni seks, svaka treća je žena kazala kako bi željela da traje duže nego što je to u njihovom životu trenutačno slučaj, ali je svaka deseta priznala da bi voljela da igrice pod plahtama traju – kraće. Istraživači su sudionice pitali i koliko često imaju seks – manje od trećine je odgovorio da do vruće akcije dolazi 2 puta tjedno. Više od jedne petine intimno je tri puta u 7 dana, a ispod jedne petine samo jednom tjedno.

Kako se čini, većina žena vjeruje da je monogamija najbolji životni izbor. Čak 81 posto sudionica reklo je kako vjeruje da mogu imati izvrstan i dugoročan seksualni život s istom osobom.

„Rezultati istraživanja šalju doista pozitivnu poruku o nečemu što mi žene znamo i očekujemo već neko vrijeme: kako starite i bolje upoznajete svoje tijelo, možete imati ugodniji seksualni život i osjećati se sigurnije u sebe'” rekla je Amanda Bonnie iz ‘Natural Cyclesa’, pokretača ovog zanimljivog istraživanja.

Dakle, kad je seksualni život u potanju, tek nakon 36.rođendana dolazi ono najbolje – i definitivno se imamo čemu radovati, piše Žena.hr.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI