13.8 C
Sarajevo
06/13/2024
Jutarnji
NaslovnicaSportNavijački incident u Sarajevu zbog obilježja navijača Crvene zvezde?

Navijački incident u Sarajevu zbog obilježja navijača Crvene zvezde?

Do incidenta je navodno došlo kada je 14-godišnji mladić sa majicom ‘Delije Sever‘ šetao sa majkom ispred tržnog centra SCC na Marindvoru. 

– Moje maloljetno dijete od nepunih 14 godina i ja smo napadnuti ispred SSC u centru Sarajeva kod zajedničkih institucija jer je dijete na sebi imalo majicu sa obilježjima Crvene zvezde.

Čupali su dijete, nasilno su mu skinuli majicu, mene su krvnički odgurnuli da sam pala i povrijedila koljena i dlanove. To je iz čiste mržnje. Njima je mrak na oči pao kad su vidjeli da je majica sa obilježjima Crvene zvezde. ‘Skidaj četničku majicu, šta si to obukao, ubiću te, povrijediću te, skidaj’. Djetetu je bilo neprijatno da skida majicu jer će ostati go. Na kraju su mu nasilno skinuli i pobjegli s majicom, prenosi ATV izjavu majke djeteta.

Razočarana je, kako kaže, da niko nije želio pomoći.

– Vjerujte niko prišao nije. Bukvalno niko. Ni meni ni djetetu. Ušli su svojim putem, nisu se ni osvrnuli. Ustala sam i pozvala policiju. Oni su došli brzo. Ušla sam i u SSC i pozvala čuvara. Taj ulaz je pokriven video nadzorom i nadam se da će ih policija uspjeti identifikovati, poručila je ona za ATV.

Na kraju je otišla i korak dalje te incident proglasila nacionalnim, a ne navijačkim, zanemarivši da se veliki broj istih incidenata konstantno dešava u Sarajevu između pripadnika dvije najveće navijačke grupe u Bosni i Hercegovini, Hordi zla i Manijaka.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI