8.8 C
Sarajevo
04/23/2024
Jutarnji
NaslovnicaLifestyleNeobičan način prijevoza na posao: Amerikanka na posao leti avionom

Neobičan način prijevoza na posao: Amerikanka na posao leti avionom

Priča Amerikanke Sofije Selentano (Sophie Celentano) postala je popularna na društvenim mrežama zbog neobičnog načina putovanja na posao. Sofija svake sedmice koristi avion tvrdeći da je to jeftinija opcija od iznajmljivanja stana.

Sofija je postala hit na TikToku kada je s pratiteljima podijelila kako izgleda njen radni tjedan. Ova Amerikanka tvrdi da je na ovaj način pronašla način da uštedi novac s obzirom na visoke troškove iznajmljivanja stana u New Jerseyu.

U intervjuu za Business Insider, Sofija je objasnila razloge zbog kojih svake sedmice prolazi kroz sve napore vezane uz putovanje avionom na posao.

Otkrila je da ima obavezu fizičke prisutnosti na poslu samo jedan dan u sedmici, zbog čega joj je avion bio dobra opcija.

“Iz moje perspektive, nisam smatrala da vrijedi plaćati visoku cijenu stana blizu ureda ako moram biti tamo samo osam sati sedmično”, objasnila je.

 

Opisala je i svoju jutarnju rutinu: “Kad sam prvi put počela, budila sam se oko 3 sata ujutro kako bih se pripremila za let avionom, ali sada se budim oko 3:30 ili 3:45 ujutro”.

Obično izlazi iz kuće oko 4:30 ujutro i stiže na aerodrom oko 5 ujutro.

Kada poleti, Sofija koristi Uber i stiže na posao “obično oko 8:30 ili 8:45 ujutro”, tačno na vrijeme da započne svoj puni radni dan od 9 do 17 sati.

Kada radni dan završi, jednostavno sjedne u avion i sleti kući oko 23 sata u Charlestonu.

“Sljedeći dan, pošto radim od kuće, mogu malo odspavati, što mi puno pomaže”, zaključila je Sofija, ističući da je njen način prijevoza definitivno vrijedan napora.

POVEZANI PROIZVODI

1 komentar

  1. sta reci, ako i kod nas u Srbiji nastave ovakve cene najma i kod nas će iznajmiti avion da bi isao na posao, na fakultet itd… 600e za mesec dana je katastrofa za najam…. ako imate srece pa vam pomogne solis stan iznajmite malo “povoljnije” za skromnih 300-400 evra

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI