10 C
Sarajevo
04/19/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiNeum tražen za Bajram, a Istanbul za 1. maj

Neum tražen za Bajram, a Istanbul za 1. maj

Ramazanski bajram, koji nastupa u srijedu, 10. aprila, za brojne građane će, uz korištenje dana godišnjeg odmora, donijeti produženi praznični vikend ili svojevrsni mini odmor, a što će mnogi iskoristiti za kraće putovanje.

 

Tako, prema najavama turističkih radnika u Hercegovini, za predstojeći Bajram vlada velika zainteresiranost za boravkom u Neumu, a, sudeći prema podacima popularnih platformi za rezervaciju smještaja, smještajni kapaciteti u tim danima u našem jedinom gradu na moru su već sada više od 70 posto popunjeni piše Avaz.

Posebne ponude

S obzirom na to da je riječ o predsezoni, cijene noćenja su pristupačne i u hotelima se, uglavnom, kreću od 100 do 120 KM, s uključenim doručkom, dok se u apartmanima i kućama za odmor noćenje može pronaći i po cijeni od 35 KM.

Iako turističke agencije u BiH nisu kreirale posebne ponude za predstojeće bajramske praznike, ipak, kako su nam iz pojedinih potvrdili, bh. građani se za produženi vikend najčešće odlučuju za nama najbliže destinacije na Jadranu, a, uz Neum, to su i Dubrovnik te Makarska rivijera, kao i crnogorsko primorje.

Zanimljivo je i da 1. maj pada u srijedu, a za ovaj praznik turističke agencije, u kojima su, također, računali na „spajanje“ dana, već su pripremile šarolike ponude. Štaviše, većina njih je već rasprodala aranžmane za 1. maj.
Popunjeni termini– Najtraženija destinacija za ovu sezonu je Andaluzija. Već smo pet termina rasprodali i popunjena su nam oba majska termina. Također, ono što se za Prvi maj traži jeste Istanbul, koji, također, ide u dva termina, a, naravno, destinacija za koju se traži karta više je Dubai – kazali su nam iz “Relax Toursa”.

Kada je riječ o cijenama, putovanje u Istanbul, u zavisnosti od termina, dužine boravka i tipa hotela, košta od 859 KM pa naviše, a u Andaluziju od minimalno 1.500 KM.
Bus tura

“Sol Azur” i “Buene Vista” za Praznik rada nude bus ture u trajanju od četiri do šest dana za Veneciju, Budimpeštu, Pariz, Beč, Prag. Cijene se kreću od 250 KM za Veneciju do 470 KM za Bukurešt.

“Golden Tours” ima specijalnu prvomajsku ponudu za Amsterdam i najljepše gardove Nizozemske, a to petodnevno putovanje avionom košta 1.655 KM po osobi.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI