10 C
Sarajevo
04/19/2024
Jutarnji
NaslovnicaCrna hronikaOdređen jednomjesečni pritvor Harunu Osivčiću zbog ranjavanja žene na Baščaršiji

Određen jednomjesečni pritvor Harunu Osivčiću zbog ranjavanja žene na Baščaršiji

Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Harunu Osivčiću (30) zbog pucnjave koja se desila u petak na Baščaršiji, saznaje portal “Avaza”.

Pritvor je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti krivično djelo. On se sumnjiči za izazivanje opće opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

Pucnjava se dogodila na raskrsnici ulica Telali-Safvet-bega Bašagića, a tom prilikom je ranjena djevojka (23). Harun Osivčić (30) je ranio djevojku u predjelu desne potkoljenice.

Osivčić je ranije osuđivan. On je u septembru 2019. pritvoren, a godinu poslije i osuđen u Kantonalnom sudu u Sarajevu jer je zajedno sa Samirom Uzunovićem i Admirom Duvnjakom naoružan i maskiran upao u kuću u starom dijelu Sarajeva.

Samir Uzunović, Admir Duvnjak i on su osuđeni na ukupno šest godina i mjesec zatvora zbog razbojništva. Osivčić je osuđen na dvije godine i mjesec zatvora, dok su Uzunović i Duvnjak dobili po dvije godine.

Osivčić je tada proglašen krivim i zbog nedozvoljenog držanja oružja. Presuda im je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je optužena trojka sklopila sa sarajevskim Tužilaštvom.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI