10 C
Sarajevo
04/19/2024
Jutarnji
NaslovnicaCrna hronikaOduzeta vozila u Sarajevu: Dvojica vozača ukupno imaju dug od 71.910 KM...

Oduzeta vozila u Sarajevu: Dvojica vozača ukupno imaju dug od 71.910 KM na ime neplaćenih kazni

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo proteklih dana su oduzeli dva vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja, a dvojica vozača ukupno imaju dug od 71.910 KM na ime neplaćenih kazni.

Kontrolisali vozilo Peugeot 206

Tako su 26.02.2024. godine u 18 sati u ulici Bulevar Mimar Sinana, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad su kontrolisali vozilo Peugeot 206, vlasništvo V.E., a kojim je upravljao S.J. (33), rođen u Konjicu, nastanjen u Hadžićima.

– Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 30.300 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo. Zbog ustupanja motornog vozila licu koje nema položen vozački ispit, vlasniku V.E. će biti uručen prekršajni nalog – saopćeno je iz MUP-a KS.

Višestruki povratnik u činjenju prekršaja

Dana 25.02.2024. godine u 20,45 sati U ulici Boguševac, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici PU Stari Grad, 25. februara u 20:45 satiu kontrolisali su VW Golf, vlasništvo B.T., a kojim je upravljao S.T. (33) iz Sarajeva. Izvršenim provjerama utvrđeno je da 33-godišnjak upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 41.610 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od oba prekršioca je privremeno oduzeto vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će protiv njih biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI