5.5 C
Sarajevo
03/03/2024
Jutarnji
NaslovnicaMuzikaOglasio se Tony Cetinski o navodnom otkazivanju koncerta u Sarajevu: Eto da...

Oglasio se Tony Cetinski o navodnom otkazivanju koncerta u Sarajevu: Eto da i meni neko zabrani nastup

Nakon vijesti o navodnom otkazivanju koncerta Tonyja Cetinskog u Sarajevu povodom obilježavanja 40 godina od Zimskih olimpijskih igara u našem gradu, oglasio se i pjevač.

 

Naime, na sjednici Gradskog vijeća koja se održala jučer, dio sredstava koje je uplatila Vlada Kantona Sarajevo za organizaciju 40. godišnjice ZOI, neće biti uplaćen za održavanje koncerta Tonyja Cetinskog, koji se trebao održati 10. februara ispred Vječne vatre u Sarajevu.Jučer je objavljeno da će koncert ispred Vječne vatre biti najvjerovatnije otkazan usred problema s finansijskim sredstvima, a sada je Tony kazao da još uvijek nije dobio službenu potvrdu o otkazivanju koncerta.

“Eto da i mene neko zabrani ili ti ga otkaže koncert. Sada sam i to doživio. Nemam problem sa otkazivanjem koncerta, no još nismo dobili ništa službeno. U ugovoru jasno piše što i kako u slučaju otkazivanja ide. Sva moja snaga i energija sada su usmjerene na koncert kojeg dugujem publici već dugo, a to je Arena Zagreb. Koncert ce se održati na moj rođendan 31.05.2024. i na njemu smiju prisustvovati svi narodi i entiteti sa ovih prostora jer naša je deviza samo ljubav”, kazao je.

Nakon pojedinosti o koncertu u Zagrebu, Tony je također najavio izlazak novog dueta s bh. pjevačem Adiom Šošetom.

“Ovim koncertom ćemo moja publika i ja obilježiti 35 godina mog djelovanja. Ulaznice kreću u prodaju za koji dan. Za koji dan, točnije 29.01. izlazi i dugoočekivani duet sa mladim i izvrsnim pjevačem Adijem Šoše. Tako da eto sve se poklopilo da pjesmom jasno poručimo što mislimo o politici i predrasudama koje vladaju među narodima i usijanim glavama na ovim našim, vašim ili njihovim balkanskim prostorima. Sa naglaskom na dio stihova : ‘….nije važno gdje se moliš. Po kojoj Svetoj knjizi….. Samo je važno da li si čovjek ili nisi'”, zaključio je.

Podsjećamo, Tony Cetinski je trebao održati koncert 10. februara ispred Vječne vatre za godišnjicu Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI