10.5 C
Sarajevo
04/19/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiOvog ljeta će se sa sarajevskog aerodroma letjeti i do Kopenhagena

Ovog ljeta će se sa sarajevskog aerodroma letjeti i do Kopenhagena

Kompanija SAS Scandinavian Airlines ima u planu da ovog ljeta uspostavi liniju između Sarajeva i Kopenhagena.

Riječ je o sezonskoj, ograničenoj avioliniji između Kopenhagena i Sarajevu, kako to piše ExYu Aviation.Skandinavska kompanija će uvesti jednu sedmičnu liniju između dva grada, svake srijede, od 3. jula do 21. augusta. Ukupno će prevoznik obavljati osam povratnih letova između dva glavna grada.

Time će Sarajevo postati jedini glavni grad iz bivše Jugoslavije u kojem SAS Scandinavian Airlines vrši svoje usluge.

Više detalja o letu možete pronaći na linku.

Inače, ova vijest dolazi nakon što je objavljeno da će Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostaviti linije i sa Oslom i Stockholmom.

Riječ je o direktnom povezivanju sa skandinavskim zemljama koji dolazi kao rezultat Javnog poziva za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo koji provodi Vlada Kantona Sarajevo u saradnji sa Turističkom zajednicom KS i Međunarodnim aerodromom Sarajevo, piše klix.ba.

Prethodno je kroz javne pozive Sarajevo dobilo više novih direktnih aviokonekcija ili je povećan broj polazaka na destinacijama od strateškog značaja te kao krajnji cilj ovog projekta Sarajevo će biti direktno povezano sa 12 atraktivnih destinacija: Milano, Geteborg, London, Memingen, Brisel, Solun, Antalija, Izmir, Atina, Skoplje, Oslo i Stockholm.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI