25 C
Sarajevo
05/20/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiPet radnika umrlo od otrova u Italiji: “Čuo sam da vrište, ali...

Pet radnika umrlo od otrova u Italiji: “Čuo sam da vrište, ali nisam im mogao pomoći”

Pet radnika poginulo je u nesreći u postrojenju za pročišćavanje otpadnih voda u blizini južnog talijanskog grada Palerma na otoku Siciliji, javlja BBC.

Još jedan radnik pronađen je bez svijesti i prebačen u bolnicu. Ove su smrti posljednje u nizu smrtnih slučajeva na radnom mjestu diljem Italije koje su izazvale bijes među radnicima i sindikatima.

Radnici su pronađeni bez svijesti i bez maski, što je izazvalo zabrinutost oko sigurnosnih protokola u postrojenju u Casteldacciji. Potvrđeno je da su podlegli trovanju otrovnim plinom, a jedan je član tima za dlaku izbjegao smrtonosne pare i digao uzbunu.

“Čuo sam ih kako vrište, ali nisam mogao učiniti ništa da ih spasim”, rekao je radnik Giovanni D’Aleo za talijanski dnevnik La Repubblica.

Muškarci su radili u podzemnom spremniku od 5 kvadratnih metara do kojeg se moglo pristupiti kroz otvor na razini ulice. U trenutku nesreće bila je koncentracija otrovnog plina 10 puta veća od granice opasnosti.

Kada su vatrogasci stigli u tvornicu Casteldaccia, jugoistočno od Palerma, sedam radnika bilo je unutar spremnika. Izvukli su tijela petorice poginulih radnika i spasili još jednog u teškom stanju. Drugi muškarac pronađen je neozlijeđen.

 

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI