25 C
Sarajevo
05/20/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiPočeli radovi na širenju trolejbuske mreže do Vogošće

Počeli radovi na širenju trolejbuske mreže do Vogošće

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je danas gradilište i trasu kojom će trolejbus nakon 30 godina ponovo ići do Vogošće i s izvođačem radova i nadzorom razgovarao o svim aktivnostima koje slijede u realizaciji otg projekta.

Sanaciju elektrovučnih podstanica

Počela je prva faza radova, koja podrazumijeva sanaciju elektrovučnih podstanica u Hotonju i Vogošći.

Projektom je predviđena izgradnja kontaktne mreže u dužini od 8,6 kilometara, obnova postrojenja elektrovučnih podstanica, saniranje i obnova postojećih, te izgradnja novih stubova kontaktne mreže.

– Trolejbuske linije su ranije vozile do Vogošće, mreža je, nažalost, tokom rata uništena, a naša odluka je bila da trolejbus nakon 30 godina vratimo u Vogošću, iako se to odmah nakon uništenja trebalo i moralo obnoviti.

Kvalitet života

Vraćanje trolejbusa u Vogošću uveliko će promijeniti kvalitet života i ponosan sam što sam dio još jednog velikog projekta za naš kanton – poručio je ministar Šteta, dodavši da će se građani Kantona Sarajevo u 2025. godini ponovo voziti trolejbusom do Vogošće.

Za rekonstrukciju trolejbuske kontaktne mreže sredstva su obezbijeđena putem zajma kod Evropske investicione banke, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI