10 C
Sarajevo
04/19/2024
Jutarnji
NaslovnicaCrna hronikaPolicija kod 40-godišnjeg muškarca pronašla stotine paketića speeda

Policija kod 40-godišnjeg muškarca pronašla stotine paketića speeda

U nastavku pojačanih planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona uspješno su realizovali operativno-taktičku akciju kodnog naziva „Kalish“.

Naime, 11. marta 2023. godine u ranim jutarnjim satima, u saradnji s nadležnim Kantonalnim tužilaštvom policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Jedinice za specijalističku podršku i timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili su pretrese šest stambenih i jednog ugostiteljskog objekta, koji se nalaze u mjestu Kalibunar, općina Travnik.

Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto gotovo 100 komada pvc vrećica različite veličine sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

Prema načinu pakiranja navedene materije su bile namijenjene za uličnu prodaju, tako da su ovim aktivnostima službenici policije prekinuli još jedan lanac prodaje opojnih droga na svom području.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ slobode je lišen M.K. rođen 1984.godine iz Travnika, protiv kojeg slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji s ciljem dokazivanja predmetnog krivičnog djela.

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije će nastaviti i u narednom periodu.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI