32.7 C
Sarajevo
07/18/2024
Jutarnji
NaslovnicaCrna hronikaPolicija u Sarajevu oduzela automobil vozaču koji ima više hiljada maraka neplaćenih...

Policija u Sarajevu oduzela automobil vozaču koji ima više hiljada maraka neplaćenih kazni

Na području starogradske sarajevske općine, pripadnici PU Stari Grad su jučer (2. juna) prilikom kontrolisanja vozila oduzeli automobil marke “Ford Focus” višestrukom prekršitelju u saobraćaju koji ima neisplaćenih novčanih kazni koji se mjere u hiljadama KM.

Kako je navedeno, kontrola nad vozilom se dogodila u 10:25 sati u ulici Obala Kulina Bana, a riječ je o vozaču inicijala E.K. koji je 1975. godište i nastanjen je u Sarajevu.

“Prilikom kontrole, policijski službenici su utvrdili da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske tablice, da imenovani vozilom upravlja prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, da je višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, te da u evidencijama ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 12.923,60 KM”, saopćili su iz MUP-a KS.

Istakli su i to da je vozilo privremeno oduzeto te da će Općinskom sudu u Sarajevu biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjenje prekršaja iz člana 174. i 44. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI