13.8 C
Sarajevo
06/13/2024
Jutarnji
NaslovnicaMagazinPoliciji naloženo da pokrene istragu protiv Željka Mitrovića

Policiji naloženo da pokrene istragu protiv Željka Mitrovića

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je zahtjev policiji za prikupljanje potrebnih podataka i obavještenja u vezi sa video zapisom koji je objavljen na profilu Željka Mitrovića na društvenoj mreži X, na kojem je prikazan kako, rukujući lukom, ispaljuje strijelu na čijem se vrhu nalazi naprava nalik na minsko-eksplozivno sredstvo, rečeno je za Danas iz ove institucije.

„Pored ostalog, naloženo je da se utvdi gdje je nastao snimak, da li se u konkretnom slučaju radi o pravim minsko-ekspolozivnim napravama, na koji način je izazvana ekspolozija, tj. da li se radi o eksploziji pravih mina ili pirotehničkim efektima“, navedeno je u odgovoru redakciji Danasa.Iz tužilaštva su naveli da je, ukoliko se utvrdi da se radi o pravim minsko-eksplozivnim sredstvima, dalje naloženo da se utvrdi na koji su način nabavljena, gdje su držana i da li je Željko Mitrović imao dozvolu za njihovo držanje i upotrebu.

„Po prijemu izvještaja policije, tužilaštvo će donijeti odluku o daljem postupanju u ovom predmetu“, zaključeno je u odgovoru.Iz tužilaštva su naveli da je, ukoliko se utvrdi da se radi o pravim minsko-eksplozivnim sredstvima, dalje naloženo da se utvrdi na koji su način nabavljena, gdje su držana i da li je Željko Mitrović imao dozvolu za njihovo držanje i upotrebu.

Podsjetimo, vlasnik TV Pink na svom X profilu objavio je snimak na kojem se vidi kako iz samostrela/lukom i strijelom ispaljuje minobacačku minu koja potom eksplodira.

Vojni analitičar Aleksandar Radić rekao je za N1 da je u pitanju „veoma opasna egzibicija kakvu svijet nije vidio“, da nadležni moraju odmah da uhapse Mitrovića, kao i da je to što radi apsolutno zabranjeno.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI