13 C
Sarajevo
04/14/2024
Jutarnji
NaslovnicaVijestiPonovo se oglasila majka nestale Danke: Mučno mi je da pričam o...

Ponovo se oglasila majka nestale Danke: Mučno mi je da pričam o tome, samo Boga molim da nam se ona vrati

Potraga za djevojčicom Dankom Ilić koja je prije osam dana nestala u Banjskom polju, nedaleko od Bora, traje, nažalost, i dalje. Ivana Ilić, majka nestale djevojčice, po drugi put danas se oglasila.

Ona je u potresnoj ispovijesti za Kurir otvorila dušu kako proživljava dane bez zagrljaja svoje kćerke.

– Ne znam kako izdržavamo sve ovo, mučno mi je da pričam o tome, mučno mi je da mislim o tome, samo Boga molim da nam se ona vrati. Kad sve to prođe, rekla sam da ću se oglasiti javno na sve uvrijede i objave, jer stvarno nema smisla ovo što pojedini rade. Ja trenutno niti želim, niti imam snage da sada razgovaram na tu temu, samo nam je jedna stvar bitna, a to je naša Danka – rekla je Ivana umornim glasom.

U razgovoru sa Dankinom majkom, ona kaže da ona o drugoj opciji osim njenog željno iščekivanog dolaska i ne razmišlja.

– Teško ovo može bilo ko da razume, samo želimo da se pojavi i što prije ovo završi, o drugim opcijama ne želim ni da mislim, niti imam snage – kaže majka nestale djevojčice.

Ivana je na kraju zamolila sve za razumijevanje u ovim teškim trenucima i naglasila da će u svakom slučaju na kraju stati na put, kako kaže, nebulozama i uvredama, koje se s vremena na vrijeme plasiraju javnosti.

Naime, Danki se svaki trag gubi kada je sa majkom i bratom napustila zgradu u kojoj godinama stanuje porodica Ilić i uputila se ka zapuštenoj pojati (kolibi) u Banjskom polju, koja je, inače, u vlasništvu Ivanine porodice, odnosno njihovog najstarijeg člana, Jokse Dragomirovića.

Kobnog 26. marta oko 13.45 sati Danka se izgubila iz vidokruga njene majke, nakon čega su se alarmirali i mještani Banjskog Polja i zajedničkim snagama krenuli u potragu, nadajući se da će je tako što prije naći. Međutim, misteriozni nestanak još uvijek nije dobio epilog, a Dankini roditelji svakodnevno prolaze kroz torturu dok željno iščekuju vijesti o svom djetetu.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI