10 C
Sarajevo
04/19/2024
Jutarnji
NaslovnicaMagazinPreminuo 12-godišnji sin influenserice iz Banje Luke Bojane Mutić

Preminuo 12-godišnji sin influenserice iz Banje Luke Bojane Mutić

Bojana Mutić, influenserica iz Banje Luke koju na društvenim mrežama prepoznaju pod nadimkom “Moda i tako to”, objavila je tužnu vijest da je njen 12-godišnji sin preminuo.

 

Mutić se oglasila na Instagramu otkrivši da je njen stariji sin preminuo 25. januara, a da je tek smogla snage da se obrati. Njen mlađi sin (9) je u kritičnom stanju.

“Desila nam se najveća tragedija. Naš stariji sin Nikolaj je preminuo 25. januara, a Maksim je i dalje u kritičnom stanju. Bol koju osjećamo i agoniju koju prolazimo, nije moguće opisati, pa to neću ni učiniti, pišem vam jer je ovo jedini način da se obratim svima”, započela je emotivnu poruku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bojana Mutić (@modaitakoto)

Zahvalila se na izrazima saučešća, iskazanoj ljubavi, podršci i brizi.”Hvala, ali nama se ne može pomoći, a ja nisam u stanju da komuniciram, da se javljam na pozive, da razgovaram, primam posjete. U ovakvim okolnostima, ja jedva preživljavam svaku sekundu, i ovo malo snage koju nemam, čuvam za brigu o Maksimu i trud da Milica ne ispašta zbog moje tuge i nemoći. Zbog toga se ne mogu javiti svakom pojedinačno. Ne zamjerite”, poručila je dalje..

Zamolila je za razumijevanje i strpljenje jer nije u mogućnosti da izvršava svoje obaveze i odgovara na poruke, mailove i upite.

“Do daljnjeg, ili nikada, ne znam. O tome, u ovom teškom momentu, nije moguće i nije prikladno govoriti. Oprostite i hvala vam”, navela je na kraju.

Bojana je ranije govorila o teškoj porodičnoj borbi zbog dijagnoza njenih sinova za koju su isprva ljekari pogrešno navodili da je riječ o cerebralnoj paralizi.

“Imala sam urednu trudnoću te 2012. godine kada mi je rođeno prvo dijete. Prirodni porođaj je bio težak, a dijete je provelo neko vrijeme u inkubatoru. Tada smo počeli da primjećujemo neke čudne stvari, odstupanja u razvoju. Poslije dvije godine pakla i dijagnoza rečeno nam je da dijete ima cerebralnu paralizu usljed perinetalne asfiksije, tj. gušenja na porođaju. Dijagnoza je, ispostavit će se, bila pogrešna”, ispričala je svojevremeno.

Otkrila je da su misleći da je riječ o stanju koje je uzrokovao porođaj ona i suprug dobili drugo dijete koje je potom pokazivalo iste simptome.

“Nakon rođenja drugog muškog djeteta, 2015. godine, po pojavi prvih simptoma ispostavilo se da je posrijedi isto oboljenje, za koje smo, čekajući skoro godinu dana na rezultate iz genetske laboratorije iz Barcelone, saznali da je jedno od najtežih genetskih oboljenja, Paelizeus Merzbacher, i da ne postoji lijek”, pojasnila je.

 

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI