13 C
Sarajevo
04/15/2024
Jutarnji
NaslovnicaZanimljivostiRazotkrivanje misterije bijelih tragova na nebu – Čemu zaista služe?

Razotkrivanje misterije bijelih tragova na nebu – Čemu zaista služe?

Skoro gdje god da se nalazite u svijetu, možete pogledati u nebo i vidjeti avione koji za sobom ostavljaju dugačke bijele tragove. Zapravo, većina nas je toliko navikla na te prizore da ih prihvaćamo kao još jednu uobičajenu pojavu neba, poput oblaka ili ptica.

Postoje, međutim, različita tumačenja ovih bijelih tragova. Dok neki prihvaćaju znanstveno objašnjenje, drugi preferiraju teorije zavjere koje sugeriraju da su ti tragovi rezultat tajnih operacija vlade.

Teorija “chemtrailsa”, koja postoji od 1996. godine, tvrdi da vlada koristi avione za raspršivanje kemikalija kako bi kontrolirala vremenske prilike ili čak otrovala stanovništvo, piše Radiosarajevo.

Iako ova teorija izaziva mnogo kontroverzi, stručnjaci su jasno stavili do znanja da nema znanstvenih dokaza koji bi je podržali.

Umjesto toga, stručnjaci objašnjavaju bijele tragove kao “tragove kondenzacije” koji nastaju kada se vodena para kondenzira i zamrzne oko ispušnih plinova aviona.

Harvardovi istraživači također su istakli da bi za provedbu teorije chemtrailsa bilo potrebno sudjelovanje velikog broja ljudi, što bi učinilo održavanje takve operacije tajnom vrlo teškim.

Iako su mnogi uvjereni u teoriju chemtrailsa, nedostatak znanstvenika dokaza i potpora poznatih stručnjaka kao što je Edward Snowden jasno ukazuju na to da su bijeli tragovi na nebu rezultat prirodnih procesa i komercijalnog zračnog prometa, a ne tajnih vladinih operacija, piše Unilad.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI