13.8 C
Sarajevo
06/14/2024
Jutarnji
NaslovnicaMagazinRobert De Niro ostao bez nagrade nakon što je kritikovao Trumpa

Robert De Niro ostao bez nagrade nakon što je kritikovao Trumpa

Glumac Robert De Niro trebao je primiti nagradu za liderstvo od Nacionalne asocijacije emitera (National Association of Broadcasters), ali je grupa povukla nagradu nakon što je poznati glumac govorio protiv Donalda Trumpa.

Nacionalna asocijacija emitera nije odmah odgovorila na zahtjev za komentar. Glasnogovornik grupe rekao je za Hill u četvrtak da je njihov događaj “ponosno bipartijski” i dodao: “Iako snažno podržavamo pravo svakog Amerikanca da izrazi slobodu govora i sudjeluje u građanskom angažmanu, jasno je da će nedavne aktivnosti gospodina De Nira stvoriti distrakciju od filantropskog rada koji smo željeli istaknuti. Da bismo održali fokus na službi dobitnika nagrada, gospodin De Niro više neće prisustvovati događaju.”

U izjavi za Hill, De Niro nije protestirao zbog odluke i rekao je da i dalje cijeni grupu.

“Podržavam rad Fondacije za liderstvo NAB-a i želim izraziti svoju zahvalnost za ono što je Fondacija uradila i što će nastaviti raditi za dobrobit svih nas. Želim im sve najbolje u njihovom daljnjem radu,” izjavio je De Niro za Hill.

U utorak, De Niro, dugogodišnji demokrata koji je nedavno snimio reklamu za demokratskog predsjednika Joea Bidena, prisustvovao je događaju Bidenove kampanje ispred sudnice na Manhattanu s dvojicom bivših policajaca, Harryjem Dunnom i Michaelom Fanoneom, koji su bili na Kapitolu SAD-a kada su ga napali Trumpovi pristaše 6. siječnja 2021.

Osvrćući se na Trumpovu uspješnu kandidaturu za predsjednika 2016. godine, oskarovac je rekao da je Trumpova kandidatura u početku bila ismijavana kao šala.

“Zaboravili smo lekcije iz povijesti koje su nam pokazale druge klaunove koji nisu bili shvaćeni ozbiljno dok nisu postali opaki diktatori,” rekao je. “S Trumpom imamo drugu priliku i niko se sada ne smije. Ovo je vrijeme da ga zaustavimo glasanjem protiv njega jednom zauvijek.” Ako se Trump vrati u Bijelu kuću, rekao je, Amerikanci bi mogli vidjeti kako im nestaju građanske slobode koje uzimaju zdravo za gotovo, kao i kraj izbora.

“Ako se on vrati, mogu vam odmah reći, nikada neće otići,” rekao je De Niro.

Fanone i Dunn iznijeli su emotivne komentare, rekavši da je nasilje na Kapitolu potaknuto Trumpovim lažima da su izbori 2020. ukradeni. Govornike je uznemiravao Trumpov pristaša dok su pro-Trump demonstranti uzvikivali u pozadini.

“Joe Biden gubi na nacionalnom nivou,” rekao je Jason Miller, još jedan Trumpov glasnogovornik. “Brojke predsjednika Trumpa nastavljaju rasti. A najbolje što Biden može učiniti je iznijeti istrošenog glumca.”

U svojim najžešćim komentarima, De Niro je govorio o Trumpu kroz prizmu većinski demokratskog grada čiji birači dobro poznaju Trumpa i kategorično su ga odbacili na izborima.

“Mi Njujorčani smo ga tolerisali kada je bio samo još jedan prljavi preduzimač nekretnina koji se predstavljao kao važna ličnost, dvobitni plejboj koji se lažima ubacivao u tabloide,” rekao je. “Klaun … Nitko ga nije shvaćao ozbiljno. Sada ga shvaćaju ozbiljno.”

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI