15 C
Sarajevo
03/03/2024
Jutarnji
NaslovnicaSportSada i zvanično - Srpska open se neće igrati u 2024.

Sada i zvanično – Srpska open se neće igrati u 2024.

Spektakl koji je Banjaluka, Republika Srpska, ali i čitava Bosna i Hercegovina imala priliku da vidi u aprilu ove godine bio je kratkotrajan odnosno jednokratan. ATP je objavio listu turnira za narednu godinu, a ovog turnira nema na listi.

Već sredinom ove godine se moglo naslutiti da se Srpska open više neće igrati, a na kraju se ta sumnja i obestinila – turnir se seli u Bukurešt, pišu Nezavisne novine.

main image

Kao što je poznato Beograd je na tri godine bio otkupio licencu od Bukurešta za turnir iz serije 250, a posljednje izdanje Srbija opena održano je u Banjaluci pod nazivom Srpska open. Iako su se organizatori nadali da će i dalje ostati u najvećem gradu Srpske, jasno je da od te želje neće biti ništa. Sam Novak Đoković je više puta rekao da dolazak do jedne licence predstavlja pravi jedan mali poduhvat te da je u ovom trenutku to nemoguća akcija, pa čak i za njega.

Sada ostaje da vidimo čemu će u narednom periodu da služi teniski kompleks u koji je uloženo na milione maraka. A Banjaluka, ali i svi ostali gradovi okoline Republike Srpske mogu samo da se nadaju da će pomenuti tereni ponovo biti poprište nekih velikih sportskih priča.

POVEZANI PROIZVODI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -
Jutarnji

NAJPOPULARNIJE

NEDAVNI KOMETARI